fredag 4 januari 2019

Feng shui badrum

Det var evigheter sedan.Igen. Jag vet inte varför det ska vara så svårt att få ner mina rader här. Jag som älskar att skriva.
Det har gått ett år i vårt nya hem. Och nio projekt senare så har vi landat i en vintervila. Det är en ny plan vi har för det här huset. Att vi ska ta en längre vila varje år. För att behålla ork och lust. I februari drar vi iallafall igång igen med årets första projekt. Med fokus Feng shui.
Som jag skrivit tidigare (??) finns det en del Feng shui utmaningar att ta tag i detta hus. Energin har jag lyckats förbättra och huset är snällt men flera avlopp ligger på fel ställen och när vi nu gör om badrummet tar jag chansen att styra upp det :) Det känns extra roligt att kunna använda mina Feng shuikunskaper i det här badrummet.

Det finns en del att tänka på. Framför allt skulle jag säga att du väljer din plats med omsorg. Ett badrum vill du inte ha i hälsan, relationer, ekonomin eller karriär och framtid. Och största Feng shui no no. I Tai chi. Det som är viktigast om du (som vi faktiskt har nu) har ett badrum på ett sånt ställe, är att avloppen inte ligger i de här områdena. Lägger man en bagua  så kan det vara så att ett rum innehåller flera baguadelar och då kan du ju lätt styra så att avloppen placeras på ett mindre sårbart ställe. Det är precis vad jag ska göra nu :)

Badrummet har mycket vatten i sig (genom vatten men även speglar)
vilket gör att om du vill få balans i elementen ska vara försiktig att ta in mer av det (i några större mängder). Så inget svart där inne folks ;)

I badrum har du dessutom ett ständigt pågående energitapp på grund av avloppen. Då vill du få upp energin. Här jobbar du med träelement. Du vill ju att energin ska stanna, inte dräneras. Du använder även jordelementet för att "dämma upp" vattnet. I rum där du har avlopp kan energin lätt bli sunkig så att hålla fräscht i badrummet är jätteviktigt. Lyxa gärna till det så att det blir härligt att gå in där. Fina flaskor (som givetvis inte är tomma!), härliga tvålar och tjocka, ljuvliga handdukar.

Beroende på vilket rum i baguan som du har ditt badrum, använder du olika färger som grund och sedan ser du till att du har gott om träelement och jord. Metall och eld ska givetvis också finnas med. Allt för balansen!

För egen del kommer jag att ta in träelement genom ränderna i pärlspont. Jag kan känna att jag har svårt att få in det annars med tanke på de färger vi gillar. Man har ju inga mängder av växter på toaletten heller. Inte så att man får balans iaf.

Där har ni några tankar om Feng shui och badrum från mig. Jag skulle säga att det här är så pass viktigt att det är väl värt sina pengar att ta hjälp av en kunnig Feng shui konsult om du ska göra om.

Jag ser så fram emot det här projektet. Att få ställa saker till rätta. Jag tror verkligen att det är därför vi är här.

Kram
Jenny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar