torsdag 20 september 2012

Öppna hjärtat

Jag tror de allra flesta av oss kan känna att det okända känns läskigt. Oavsett om det gäller att vi ska göra något vi aldrig gjort förut eller om det handlar om att vi är med om något som vi inte riktigt kan ha kontroll på eller förklara. I vårt samhälle är det lite tabu med sådana saker som inte går att förklara logiskt. Det är så lätt för oss att slå det ifrån oss när vi känner en rädsla. För det är precis vad vi gör. Ju mer rädd människor är, desto mer slår de ifrån sig. Men min erfarenhet är att det ofta inte är de människor vi tror ska vara rädda, som är det. 

Faktum är att de allra flesta av oss har en stark känsla av vad vi ska göra, vad som är rätt och fel (för oss själva) och vilka vägar vi ska gå. Intuitionen talar till oss varje dag och guidar oss i hur vi ska göra. Dessvärre gör vår rädsla, och våra blockeringar, som vi drar på oss genom att inte kanske ta hand om saker som händer oss, att vi tappar kontakten med vad vår inre röst säger. Plötsligt hör vi inte längre den där varma rösten och vi står lämnade till intellektet. Vilket i sig är bra att ha ;) men när det gäller att göra rätt val har tankar och intellekt en förmåga att "trolla" bort sanningen för oss. Vi väver in vad andra skulle tycka, vad som är rätt enligt samhällets norm (ja, vi tänker faktiskt även på det!) och vår inre kritiker säger åt oss att nöja oss. "Inte kan väl du?"

Om vi vågar lyssna på våra egna drömmar och öppna hjärtat för vår inre röst så får vi det mycket lättare. 

Att lyssna på själen och kroppen kan vara omtumlande. Vi kan få svar som vi inte trodde att vi skulle få. Men de svar vi får är från djupet av vårt hjärta och kommer att leda oss rätt.

Så öppna hjärtat, för dig själv, för andra, för din intuition och dina drömmar. Känn efter vad hjärtat säger. Du kan få svar du inte trodde var möjliga.

Kram
Jenny

 

2 kommentarer:

  1. Klokt, mycket klokt. Detta skulle vi alla behöva läsa varje dag och framförallt påminna varandra

    Kram Teres

    SvaraRadera
  2. Ligger verkligen något i det! Många av oss är nog bra på att hindra oss själva att göra det vi egentligen vill.
    Kram Anna

    SvaraRadera