fredag 22 februari 2013

Livstecken


Hej vänner!

Har ni givit upp hoppet om mig?

Jag är osynlig fortfarande, jag vet. Livet, mina vänner.
Just nu längtar jag efter inspiration. Jag skulle vilja öppna en tidning och se ett underbart reportage som tar andan ur mig. Ett reportage som får kroppen att pirra och energin att flyga i topp. Ett reportage som gör att jag vill flytta om mina möbler, hitta nya lösningar, sälja en del möbler och skaffa dem som jag väntat så länge på. Ett sånt reportage vill jag ha. Så jag säger det högt så kanske någon hör mig ;)

Här hemma råder stillnad och vardag. Än är snön för tjock för att jag ska kunna känna att trädgården lockar med att planera projekt, men det kommer nog snart. Det brukar bli minst ett projekt per sommar för oss.

Det var länge sedan jag visade lilla gumman här på bloggen. Hon är lika less som jag på vintern nu. Vi sitter och myser och drömmer oss bort till mars, då solen når vår altan och hon och jag kan sitta där och fylla våra kroppar med solljus. Det är inte långt nu! Hon brukar öva lite när solen strålar in genom fönstren och värmer upp golven. Då sitter hon där och värmer upp sin päls och njuter av livet. Tänk så enkelt det kan vara!

I väntan på vår och inspiration får ni ta del av en bild på min älskling som förgyller mitt liv så mycket.

Kram

Jenny


9 kommentarer:

 1. Maybe it is time to think of having children? They bring such joy to life and we focus less on ourselves!

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny!!
  Oj vad länge sedan det var jag kikade in på din blogg!! Vet du att den allra första gången jag tittade in på en blogg så var det din. Det är många år sedan nu. Jag sökte på "Feng shui" för jag tyckte att det verkade så intressant och då hamnade jag hos dig.
  Jag fann så mycket inspiration och jag kikade in nästan varje dag för att kika på dina fina bilder.

  Ett par år flöt på och jag började kika runt på lite fler bloggar, men jag återkom alltid till din. En dag fick jag för mig att jag själv skulle skaffa mig en blogg.

  För det mesta har jag verkligen funnit inspiration och glädje i att skriva där. Senaste tiden har jag haft en liten svacka, men jag vet att lusten både för att skriva och att skapa kommer att komma tillbaka och jag tror inte att det kommer dröja allt för länge :)

  Jag önskar dig en riktigt fin helg.
  Många kramar Ida

  SvaraRadera
 3. Känner av denna tristess jag med. Januari och februari är segt. Men snart så... Mars och första vårmånaden enligt mig ;)
  Trevlig helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Jag börjar på allvar längta efter vår, har varit lite väl mycket snö och minusgrader och jag hittar inte riktigt energin. Men dagarna blir ljusare och det är nästan mars, så det är inte långt kvar. Drömde idag om när jag får köpa första penséerna!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Tack för att du är tillbaka ! Du och din söta katt förgyller mitt liv idag.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 6. Hej Jenny, jag skulle vilja tacka dig för din blogg är en av få bloggar som just nu ger mig inspiration. en av få jag finner värd att lägga tid på, för du har fina texter och foton. Alltför många bloggar är plottriga, med dåliga bilder och texter i stil med "hallå daaaaarlingar har ni det bra". usch. Jag bor precis som du i ett gammalt hus och även om jag inte alls är utbildad inom feng shui är det ngt jag är intresserad av och som jag märkt styr mig mycket.

  Känslan du beskriver om att inte hitta någon inspiration någonstans är stor just nu även hos mig. Tycker det är så mycket reportage som visar saker jag är så långt från. Stilar, mönster, filosofier... nej, inte det jag letar efter. Jag älskar det gustavianska men inte det "fina" gustavianska utan provismöbler, målade hellre än i blanka träslag. Ljusa färger i nordisk stil, i allt från himmelsblått över molngrått och till vetegult. Färger man hittar i landskapet. Rejäla material, linne, grov bomull, fårskinn... hållbara saker. Saker man kan återanvända, som aldrig går ur tiden, klassiker... kan det inte bara komma en massa reportage om sådant????

  Kram från Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kristin!

   Tack kära du! Vad glad och varm jag blir i mitt hjärta! :) Jag känner mig verkligen oflitig med bloggen. Men min kraft måste läggas på annat just nu. Jag kan hålla med dig, det är svårt att hitta reportage som är "precis" min stil. Ofta är reportagen ganska lika, de följer en viss stil hela tiden. Men vi får hålla tummarna! Snart kanske det dyker upp en sån favorit igen som vi kan njuuuuta av. KRAM Jenny

   Radera
 7. Hej! Har missat ditt inlägg med missen!:) Jag älskar ju vintern men det får gärna va soool. Nu har det ju varit så kallt så både jag och kissen har värmt oss inne i solstrimmorna som kommit in genom fönstren!..Det märks på djuren när det börjar bli ljusare..Signe sover inte lika mycket nu och följer efter en var man än går, mysigt! :)
  Hoppas helgen varit bra! Soligt och fint har det verkligen varit!
  Kram :)

  SvaraRadera