fredag 28 juni 2013

Följ hjärtat


 
Lyssna på vad ditt hjärta vill säga dig.
Var tacksam för det du får och har.

Jag har blivit betydlig mer uppmärksam på min intuition det här året. Jag har mediterat för att fördjupa kontakten med mig själv och det har lett till att min andlighet och intuition fördjupats rejält. Jag älskar det. När jag var yngre så skrämdes jag av såna känslor. Jag vill gärna skjuta såna känslor (och människor) ifrån mig. Jag tyckte de var konstiga och det var det sista jag ville känna mig. Konstig. Faktum var att jag var livrädd för att folk skulle tycka att jag var just det. Konstig. Förmodligen påminde de människorna (och känslorna) mig om vad jag bar på inombords och jag blev livrädd. Det är väl så vi reagerar när något känns obekant, annorlunda och läskigt. Vi tar avstånd. Idag är jag otroligt tacksam för vad jag har lärt mig det senaste året. Äntligen börjar jag förstå, både vem jag är, och hur jag ska använda min kropp. Intuitionen är mitt totala instrument. Ingenting annat. Och jag älskar det. Det finns mycket som jag inte förstår av saker som händer, men det skrämmer mig inte längre. Jag accepterar bara att vi måste vara ödmjuka för att det finns fler dimensioner än vad vi kan ta på med vår logiska tänkande.
För mig finns det absolut ingen väg tillbaka idag. Jag känner sådan tacksamhet att jag har mitt meditativa rum där jag kan hitta mina innersta svar och få hjälp att följa mitt hjärta.

Idag när jag var på stan och skulle handla med mamma föreslog hon att vi skulle besöka en fin inredningsbutik (vi har flera!). Det var länge sedan jag besökte den så jag följde med. I butiken står en vacker ängel/gudinna på en av bänkarna. Hon talade direkt till mitt hjärta och jag kunde inte slita blicken från henne. Jag var tvungen att köpa henne. Hon är så vacker och påminner mig om den tacksamheten jag känner över att jag ser ljuset i tunneln efter ett svårt år. Vi klarar mer än vi tror! Hennes händer har hon varsamt runt hjärtat för att påminna mig om att det är det enda som gäller. Det är där svaren finns. Var rädd om det och lyssna.

All kärlek till er!
Kram
Jenny


13 kommentarer:

 1. Men åh, vilken fin ängel! Det var liksom meningen att du skulle ha henne!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är hon fin! Jag njuter av henne i salen. Så underbar är hon!

   Kram
   Jenny

   Radera
 2. Så underbart att läsa dina kloka ord. Håller med dig om tankar och rädslor, känslor, inte alls dumt att bli äldre och klokare ;)

  Ha en underbar dag!
  Kram Jane

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Vad glad jag blir att du gillar det. Det är verkligen en gåva att få lära sig mer och mer om livet och som sagt, bli klokare.

   Desamma!

   Kram
   Jenny

   Radera
 3. Mycket klokt du skriver. Jag och maken har fått omvärdera våra liv mycket under våren efter att han "gick in i väggen". Vi har fått omprioritera och verkligen lyssna på våra hjärtan för att veta vad som är viktigast för oss. Självklart har vi även var och en på sitt håll fått fundera på vad som får oss att må bra. Jag har verkligen fått omvärdera saker och har funderat mycket på hur vi lever våra liv och vad som är viktigt för just mig.
  Har aldrig provat att meditera, men kanske borde göra det.
  Vacker ängel du köpte, passade verkligen hos dig!:)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej fina du! Jag förstår att ni fått er en rejäl tankeställare i livet. Ibland gör livet så, ruskar om en rejält så att man ska sluta med sånt som inte är bra för en. Jag kan varmt rekommendera dig (alla) att meditera. Ingenting kan bli sämre av att göra det. Det blir bara, tids nog, ännu lättare att höra sig själv och följa sitt eget hjärta.

   Sköt om er och ta verkligen hand om er.

   Kram
   Jenny

   Radera
 4. Kvällens te-kopp värmer gott i regnrusket och jag myser mellan varven när jag stryker nytvättade gardiner i ett alldeles tyst hus när jag är ensam vaken...det är min skönaste stund på hela dagen som ger tid för eftertanke & en känsla av tacksamhet sköljer över mig.

  Kram Anna V  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät ljuvligt! Det är så viktigt med de där stunderna tror jag. Vi behöver lite tid för eftertanke för att må bra. Eller ett bättre ord skulle vara efterkänsla :)

   Kram
   Jenny

   Radera
 5. Vad fin hon är !
  Och du skriver så vackert och sant. Jag känner bara att det ofta är så svårt att följa hjärtat. Det känns som om jag inte längre vet hur man gör...

  Stor kram
  Anci

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon har en härlig aura runt sig :)
   Jag håller verkligen med dig! Jag tror vi glömmer hur man gör när vi stegar in i vuxenlivet. Att använda sin kropp, och framför allt att lyssna och lita på den, blir inte alls lika självklart. I vårt samhälle ska man tänka logiskt, det blir vi itutade. Enda sättet att hitta till sin kärna är att försöka närma sig den genom meditation eller något annat sätt där man får ro och kan "höra" sig själv igen. Och sedan är det bara öva och våga tro på att de var vi får, är de rätta. Hur än knasiga de känns för vårt logiska jag.

   Kram!

   Radera
 6. Hej Jenny!
  Njuter och gläder mig åt dina kloka tankar som du vill dela med oss andra! Jag har också haft ett par riktigt själsligt smärtsamma år, men erfarenheterna har gjort mig mer öppen och jag lyssnar mer inåt än tidigare. När du nämner Malin Berghagens bok, så log jag innerligt! Jag önskade mig den i julklapp och bara älskar den! Yoga och meditation, sorgbearbetning är det som jag använder mig av för att uppleva glädje och harmoni. Tack för en underbar blogg!
  Varma hälsningar; Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla!
   Det är min erfarenhet också, att när man går igenom svåra saker, så lär man sig att lyssna mer inåt och det är kanske precis vad universum vill att vi ska lära oss av en svår sak också. Lyssnar vi inte på oss själva så kan vi aldrig komma dit vi ska. Min andliga mentor sa att om man kämpar väl så brukar universum belöna dem som gjort sin läxa. Det tror jag med!
   Tack snälla du för din varma kommentar. Den värmde verkligen mitt hjärta.

   Varm kram
   Jenny

   Radera
 7. Jätteintressant skrivet! Förstår vad du menar! Ibland behöver man även förstå sig själv...varför man gjort de livsval man gjort och va nöjd med dom!...Det är kanske precis som det ska vara. Sen så är det väl så att man får massor med tecken som man kanske inte alltid förstår eller som man försöker förklara med nåt logiskt för man förmår inte att ta till sig tecknen. Ja det är så spännande med saker som händer som man inte kan påverka..ibland måste man se negativa saker med en klackspark för det är kanske meningen att nåt helt oförutsett ska hända sen som man inte har en aning om. Jättefin ängel!..rustik och fin!
  Kram :)

  SvaraRadera