torsdag 20 juni 2013

Glad midsommar

        En viloplats i vår trädgård.

I år har det gått tio år sedan jag gick på min första föreläsning i Feng shui. En kväll som skulle förändra mitt liv för alltid. Jag upptäckte min egen intuition, att jag kunde känna av hur miljöer mår och hur de påverkar våra liv. Det är ju häftigt det där. Att vi inte vet vad det är som kommer att bli livsförändrande när vi provar nya saker. För det är ju när vi gör saker som kommer från hjärtat och inte tänker så mycket, som saker kommer till oss.
Det är inte meningen att vi ska veta något om framtiden tror jag. Inte heller ska vi lägga fokus på det som har varit eftersom vi inte kan påverka det längre. Men att göra saker just nu, och våga lita på att vår kropp visar oss vägen, det är det som är utmaningen. Eller gåvan. För runt nästa hörn kan nästa livsförändrande sak dyka upp. Det vet vi inte.
Jag har varit otroligt osynlig ett tag. Det har varit ett sånt år för mig i år. Ett år där jag ska titta mer inåt än utåt och lyssna, vila och landa. Så det är det jag ägnar den här starten av sommaren åt. Framför allt försöker jag att bara vara och inte låta tankarna ta över. Att vara precis där jag är just nu. Det är underbart att inse att när man verkligen befinner sig i varje andetag och rörelse och inte i tanken, så känns livet som allra bäst.
Det är ingen klyscha att det enkla är det bästa. Vi behöver inte så mycket för att bli lyckliga. Inte om vi verkligen ser vad vi har.
Jag hoppas att ni har haft en bra start på sommaren och att ni kommer att få en riktigt skön fortsättning. Njut av det ni har, varandra och ta hand om er. Vi har bara ett liv och det är på tok för kort för att slösa bort.

Glad midsommar!

Kram
Jenny

8 kommentarer:

 1. Åååå, jag har faktiskt tänkt på dig. Skönt att höra från dig. Så klokt du skriver och viss är det så, så sant så. Man skulle verkligen vilja ha en liten korp på axeln som påminde oss om detta ofta, man har förmåga att glömma lätt. Man ser inte hur bra man har det förrän det händer något. Men ibland undrar jag om det verkligen finns en mening med allt.

  Glad midsommar på dig

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Vilken fin viloplats ni har i er trädgård. Fick mig direkt att börja fundera på vart jag skulle kunna ha en!:)
  Härligt att höra ifrån dig och du skriver så mycket klokt. Jag ser fram emot nästa vecka när livet börjar gå in i semesterlunk och kvällarnas aktiviteter tar uppehåll. Jag behöver tid för att andas nu!
  Ha en skön midsommar!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Såå himla fint ni gjort! Ni är så duktiga! Så sant det du skriver oxå! Nåt man behöver tänka på varje dag...utan å tänka för mycket förstås! ;-) Ha en fin midsommarhelg! Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken ljuvlig viloplats!! Där förstår jag att ni njuter, och finns det något bättre än att bara sitta på en sådan plats och vara i nuet.. Får ofta den känslan när jag är på spa, men har svårt att hitta den känslan i vardagen, nog viktigt att tänka på. Önskar dig en fin midsommar!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Trevlig midsommar till dig, och inte bara det utan trevlig sommar också!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Ha en fin midsommar!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 7. Underbart mysig uteplats och så roligt att höra av dig! Saknar dina fina inlägg massor men visst är det så att ibland behöver vi olika saker...
  Jag är i full gång med att försöka skapa positiv energi runt omkring mig i hemmet om än det är små saker så gör det förstås stor skillnad.

  Hoppas att vi hör av dig snart igen!
  Kram från Anna V

  SvaraRadera
 8. Tack! Hoppas ni hade en mysig midsommarafton. Skönt med ytterligare en ledig dag.

  SvaraRadera