torsdag 4 december 2014

Medial info, inspirationsbrist och förändringar


 Julen 2013 i vårt gamla hus.

Ännu en vecka är snart slut. Eller åtminstone arbetsveckan. Jag förundras över hur det här året har varit. Förändringarnas år. En medial människa sa till mig, tidigare i år, att ingenting skulle vara sig likt vid årets slut. Det kan jag verkligen skriva under på. Och när man gör stora förändringar så växer man som människa. Ibland är det så oerhört viktigt att våga göra de där förändringarna som magkänslan säger för att man ska komma vidare. Men det har verkligen kostat på. Och jag är ganska säker på att förändringarna inte är över än.

Här hemma händer ingenting. Och jag har nog fått svaret på varför. I några veckor har jag försökt att tänka positivt, slutat tänka på huset och ändå ramlat tillbaka i sanningen. Jag trivs inte. Så enkelt är det. Och kanske är jag orättvis, jag vet inte. Men jag känner mig vilsen i det liv vi lever nu. Och lusten att försöka göra den här lägenheten till vår borg och vårt universum vill inte infinna sig. Den talar mer om att jag har en förvaring - inte ett hem. Samtidigt blir jämförelsen omöjlig eftersom vi flyttade från ett ställe som vi verkligen älskade och som vi lagt ner hela vår själ i.

Just nu får vi se tiden an. Och eftersom inget blev som vår första plan var så känner jag på mig att vägen inte kommer sluta där vi hade tänkt oss heller. Det säger min magkänsla. Och det blir väl sällan så egentligen. När blir livet som man hade tänkt sig?
Jag vet att jag brukar bjuda på en del pyssel och julfix här på bloggen varje år. För jag älskar ju det. Men i år går det bara inte.

Ikväll hoppas jag att Ernst råder liiiiite bot på julinspirationsbristen. Jag ser fram emot en kväll med honom i alla fall :) Jag brukar älska hans enkla och mysiga, stilrena stil och hans pyssel inför jul brukar få igång mig att göra något. Det kanske blir så den här gången också. Det måste jag tro på. Tills dess får ni hålla till godo med gamla bilder.

Sköt om er, vi ses!

Kram
Jenny

17 kommentarer:

 1. Det är hur vackert som helst! Trevlig 2:a adventshelg! Styrke-kram Anna

  SvaraRadera
 2. Jag minns en sång som spelades på radion för några år sedan. Tycker om tanken på den, "where will I be 365 days from now?" Undrar vad du gör om ett år. Bor ni kvar? Vad jobbar du med? Hur ser livet ut? Hittar ni ett nytt hus att älska? Skickar en kram till dig och hoppas att det blir bra hur det än blir. //Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid spännande! För man vet aldrig :) Kram Jenny

   Radera
 3. wunderschön!!! einen schönen abend wünscht angie

  SvaraRadera
 4. Jag tänker att du kanske skulle behöva träffa den kloka kvinnan om du har möjlighet...hon skulle säkert kunna hjälpa dig att få rätsida på känslorna som alla förändringar medfört.
  Min gamla pappa har alltid sagt till mig & mina syskon att det löns inte planera det blir ändå aldrig som man tänkt sig och flera gånger har det visat sig att han har så rätt, jag själv har på senare tid förstått att när jag hamnat fel har det varit en del av resan vart jag faktiskt är påväg och precis så är det nog för dig med...
  Varm kram från Anna V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är klok din pappa! För så är det! Ibland blir det bättre än vad vi kan tänka ut också, även om det inte blev som vi tänkte oss. Så planera är faktiskt lönlöst. Kram Jenny

   Radera
 5. Hjälpte Ernst ? :)
  Det är tråkigt att höra att du inte känner att det är riktigt bra. Jag hoppas ändå att alla förändringar kommer att leda fram till det allra bästa för er. Att du kommer känna att ni har hittat hem igen.

  Roligt att du är här i alla fall !

  Stor, varm kram
  Anci

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så där! :) Älskar att se honom jobba men här hemma känns det inte lika kul. Tack, fina, fina vän! Kram Jenny

   Radera
 6. I live in New England and am saturated with the architecture and landscape here. My husband and I sold a house about 10 years ago now and when I think of it, my heart breaks into a million pieces. We had poured our soul into that house. So, I know what you are feeling and send my
  thoughts your way. We have since feathered our nest, but where we lived now will never compare to what we left behind -- which we did because my husband got a job in another state.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I´m sorry to hear your story. I hope you will find your "home" again. May the best come to you!

   Love
   Jenny

   Radera
 7. Hej på dig!
  Nu har jag nästan läst igenom hela din blogg. Intressant...vi måste våga...vi måste lära oss att släppa taget och gå vidare, se framåt och ägna tankarna åt det vi kan göra något åt.
  Ha det så bra.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant! Acceptansen är en viktig del. Kram Jenny

   Radera
 8. Här har det hänt massor medan jag har haft pausknappen intryckt. Hoppas att du mår bra och att du landar snart. Att flytta är en stor grej. Själv rotar jag mig rätt hårt och tog flera år innan jag kände att det nya huset är mitt hem. Det var bara som du säger en förvaring och någonstans att sova.
  Ta hand om dig och stort lycka till med ditt nya företag.
  kramar Maria
  PS. Hittade dig på instagram :) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur? Jag hinner knappt med själv här ;) Tusen tack, fina du! Kram Jenny

   Radera
 9. Sorgligt att du inte trivs. Men det är ju svårt att jämföra ett fantastiskt hus och en lägenhet. Hoppas att saker och ting ordnar sig till det bästa. Kram och trevlig advent!/ PiaFia

  SvaraRadera