fredag 20 februari 2015

Hustankar, inredningslust och tålamod

Oj, det blev visst ett långt uppehåll här. Längre än jag hade tänkt mig. Men så blir det ibland. Dagarna rullar på. Det är mycket som ligger i ödets händer för oss just nu. Och jag är inte alltid bekväm med just det. För då krävs det att jag har tålamod att vänta på vad livet har lust att ge oss. Det tålamodet tryter för mig just nu. Och tilliten också. Men jag låter ödet bestämma åt oss. Så får vi se vad som händer.

Jag kan inte se maken och mig i lägenheten till sommaren. Jag kan tyvärr inte heller se vart vi ska istället (ni må tro jag har försökt!) så det kommer att få visa sig. Jag vet att det måste finnas ett hus över för oss någonstans. Så är det bara. Jag önskar så att jag inte var så kräsen när det gäller bostad. Min kräsenhet gör det nästan till en omöjlig uppgift att hitta ett hus igen. När ska min intuition kunna säga ja igen?

Jag har i alla fall fått en förfärlig längtan efter att inreda igen. Så pass att jag inte skulle tacka nej om maken hade samma lust. Tyvärr är det inte så. Han har sin blick vänd någon annanstans och vill inte göra ett handtag i onödan. Han ser varken nyttan eller vill lägga ner energi när han ändå har målet att flytta. Det är ju klokt, det vet jag, men jag är som jag är. På något sätt finns det en inneboende gen i mig som vill hjälpa de ställen jag bor på att få lysa i sitt allra bästa jag. Och jag vet hur fin den här lägenheten skulle bli med lite kärlek och en röd tråd :) Nåväl, härligt ljus har den i alla fall!

Nu tar jag tiden att fila lite på den stil som jag vill ha i nästa hus och jag har bestämt mig för att där ska den genomföras till fullo! Möbler ska säljas, några andra ska köpas, och vårt hem kommer att förändras. Det blir spännande vänner! Så otroligt kul :)

Dags för mig att göra lite helg. Det blir middag i min ensamhet då maken är ute på galej. Så blir det ibland även om det inte är ofta nu för tiden.

Sköt om er och ha en fin helg!

Kram
Jenny9 kommentarer:

 1. Jag tror att ödet är på er sida och att HUSET kommer att uppenbara sig snart. Och vad fint det kommer att bli där ! Jag längtar efter att få se bilder därifrån.

  Snart..

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina Anci, Tack! Det hoppas vi med. Kram Jenny

   Radera
 2. Allt har sin tid heter det, även om det är jobbigt när man är i det , så är det så finurligt att det ko mer när det är dags... all lycka till dig och jag längtar också att se bilder när du sätter "tänderna" i ditt nästa projekt. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju! Men ibland är det så rackarns svårt att ha tålamod och vänta in "nu är det dags". Men vare sig man vill det eller inte så får man göra det, om det ska bli bra :) Det blir nog bra till slut! Kram Jenny

   Radera
 3. Det kommer säkerligen att lösa sig men det tråkiga lr kanske spännande är ju att man aldrig vet i förväg vad som ska dyka upp eller när!..plötsligt händer det! Förstår både dig gällande att du vill göra det bästa av ert nuvarande boende och din man som inte vill lägga ner nån energi på ett hem där ni inte vill va kvar! Kluvet! Tror faktiskt jag såg din man genom fönstret ätandes middag på en av våra trevliga restauranger när jag själv knatade iväg till en tjejträff på fredagskvällen! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är väl det som är det jobbiga ibland (när tålamodet tryter) att man aldrig vet om man ska vänta tre år eller tre månader. Men det är bara härda ut och göra det bästa av varje dag. Så gott det går. Ja, det stämmer nog bra det :) :) Kram!

   Radera
 4. Hoppas verkligen huset dyker upp snart, jag fasar också för den dagen man blir "tvingad" att bo i lägenhet av den ena eller andra orsaken. Det ska bli intressant att se vilken stil du tar dig an nästa gång för ska du sälja lite möbler så känner jag att du förmodligen kommer bryta nya spår. :) Håller tummarna att huset plötsligt bara finns där! Snart! :)

  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin! <3 Ja, det har verkligen varit en upplevelse som gjort att vi fått insikter om vad vi värderar i livet och vad vi vill med vårt liv. Så tacksam man är när man kan ha något eget! Du kommer definitivt att känna igen mig i stilen, det är jag säker på, den ska nog bara fördjupas lite i den riktning som jag hela tiden strävat emot och då behöver några möbler byta ägare och några nya komma till mig :) Kram Jenny

   Radera
 5. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

  SvaraRadera