tisdag 16 augusti 2016

Mer färg, höstnytt och vardagsrum


I helgen kom plötsligt suget att försöka få in hösten, inte bara i frisyren, utan även hemma. Även om jag inte riktigt är redo för att sommaren är slut så känner jag mig rejält sugen på att få in lite höst i lägenheten. Så där lagom. Så att det ändå känns somrigt men på ett höstigt sätt. Ja, ni fattar.
Jag brukar nog vara betydligt senare än vad jag är i år, men det handlar nog mycket om vädret också. Plötsligt blev det svinkallt och lusten att gå ut blev obefintlig. Då börjar man inse att man försummat sitt hem under hela sommaren. Typ.

Det brukar ju egentligen inte hända några stora saker hos oss. Alltså färgmässigt. Grått, vitt, beige. Ja, det är väl typ det. Så när jag nu grävde djupt i mitt skåp och hittade en linnegardin som jag tydligen köpt någon gång, så kändes det inte direkt som någon revolution. Jag brukar vilja släppa in så mycket ljus som möjligt och därför håller jag mig mest till ljusa gardiner men jag kände att det skulle bli mysigt att få lite mörkare inne. Boa in mig.

När man tar in mer jordelement, som en linnegardin är, så gäller det att se över balansen. Jord finns oftast väldigt mycket ändå, både i färg och form, så det gäller att se över så att inte inredningen "dör". Jag kände att jag ville ha in lite mer träelement här, men det enda jag hade var pelargonblommor, och det gav inte riktigt den effekt jag kände att jag sökte. En blomma med något grönt hade känts mycket bättre.


Den här tiden på sensommaren tycker jag att det finns lite väl lite växter att hitta ute i naturen när man inte har en egen trädgård att frossa i. Men en grön kvist kan ju fungera lika bra. Faktiskt. Det är ju känslan av liv som man vill åt.
Hur som helst är jag rätt nöjd över mitt färgpåslag. Även om det inte direkt bröt mot skalan. Jag testade även att nåla på en helt underbar handduk från village på en kudde. Det får nog bli en riktig kudde av den. Ekologisk, och helt ljuvlig!

Det blev några nygamla hissgardiner i de andra fönstren också, som vi satte upp när vi flyttade in och som inte varit uppe sedan dess. Lite mönster och lite färg. Ja, så blev det!

Ha en fin dag!

Kram
Jenny
4 kommentarer:

 1. Härligt med lite färg tycker jag, känner att jag nog blivit mätt på de helbleka hemmen. Vår värld har så många vackra färger så varför avstå från dem:-S
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns mycket fint! Härligt att kunna få variera sig :)

   Radera
 2. Fin gardinstång observerade jag :) finns den att få tag i nånstans?

  SvaraRadera