måndag 16 maj 2011

Feng shuiDet finns få saker som har inspirerat mig så mycket i inredning och i livet som Feng shui. För er som inte stött på ordet tidigare kan jag berätta att det är en flera tusen år gammal lära som handlar om att vår omgivning består av energi och att vi påverkas av den energin och den omgivning vi har omkring oss.

Det är ingen slump att vi mår som vi mår. Vi skapar en omgivning runt oss som visar hur vi mår och vi dras till ställen som vi tycker att vi "förtjänar". Samtidigt kan en riktigt "dålig" miljö göra att våra förutsättningar i livet blir sämre och att vi mår sämre av det.

Vad är då poängen med Feng shui?

I tusentals år har människor försökt efterlikna naturens möjlighet att skapa god energi genom att försöka hitta så gynnsamma platser som möjligt att bo på för att få harmoni och lycka i livet. Hittills skulle jag tro att ingen har lyckats överträffa naturen i sin perfektion att skapa magi och god energi men vi kan alla göra något för att förbättra våra möjligheter och vi kan ta naturen till hjälp för att skapa så god energi omkring oss som möjligt.

Hur vet vi vad som är god Feng shui?

Du har säkert besökt något ställe som har hänfört dig, där du har känt att kroppen har slappnat av och du har känt ro i kroppen. På de här platserna får vi lättare att le och känna glädje och ibland kan man känna en obestämd känsla av att någonting bara känns så bra, men vi kan liksom inte ta på varför vi har den känslan. Kanske är det på ditt sommarställe, i mormors gamla hus eller hos någon annan du känner? Se dig omkring, hur ser det ut där? Vad kan du lära av den platsen som du kan ta med dig till ditt eget hem?

Med enkla medel kan vi välja hur vi vill leva och vilken harmoni vi ska känna. Det var den insikten som jag fick med mig efter mitt första möte med Feng shui för många år sedan. Det förändrade mitt sätt att se på och känna av min omgivning och öppnade en dörr för mig att känna när något inte står rätt till.

De val du gör idag kommer att påverka din harmoni. Det kan väl vara värt att lägga lite mer tanke på dina val då, eller hur?

Eftersom Feng shui står mig så varmt om hjärtat kommer jag att göra inlägg då och då om det. Jag kan liksom inte låta bli :)

Ha en fin start på veckan!

KRAM

Jenny

11 kommentarer:

 1. Är väldigt fascinerad av Feng Shui och nu fick du igång mina tankar igen!:) Måste ta tag i vår hall, inte kul när man vill vända och gå igen när man kommer hem.
  Är så kul att du är tillbaka!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny! Så roligt att du hittat tillbaka hit! Jag har också faschinerats mycket av feng shui så dina inlägg är varmt välkomna av mig.
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 3. Det var därför jag började läsa din blogg, för att du skrev om feng shui. Jag tycker också det är så spännande och tror på det! Kul att du börjat skriva igen! Kram

  SvaraRadera
 4. Försökte kommentera sist men kunde inte välja anonymt så tyvärr kunde jag inte hälsa dig välkommen tillbaka!! Hoppas allt är bra med dig och glad att se inlägg ifrån dig! Kram/Ulrika

  SvaraRadera
 5. Skulle ha kunnat kopierat Ann´s inlägg.
  Fortsätt gärna skriva för jag läser det mer än gärna! ha en mysig vår

  SvaraRadera
 6. Feng Shui är så himla intressant och roligt att läsa om :-) Ha en fortsatt fin tisdag, kram!

  SvaraRadera
 7. Tack för de kloka orden och för sparken i baken ;)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 8. Hej Jenny! Härligt att du hittat tillbaka. Underbar läsning om Feng Shui, jag är jätteintresserad av detta ämne så jag läser ditt inlägg med glädje, tack för inspirationen. Kraaaam Paula

  SvaraRadera
 9. Jeg vet ikke så mye om Feng Shui, men jeg er veldig nysgjerrig på det. Ser frem til flere innlegg om det.

  SvaraRadera
 10. Vad kul att du börjat blogga igen... Feng shui är jätteintressant att läsa om så det får du gärna fortsätta skriva om, så spännande och inspirerande.. Ha det gott / Helene

  SvaraRadera
 11. Jag är väldigt intresserad av Feng Shui så jag blir jätteglad om du gör liknande inlägg.
  En skön helg önskas dig!

  SvaraRadera