torsdag 29 mars 2012

InspirationFå saker inspirerar mig så mycket som när andra människor lyckas. Den glädje och energi de sänder ut smittar av sig och får mig att känna att kan de så kan väl jag? Eller?

Eftersom jag är intresserad av personlig utveckling har jag under åren plöjt igenom en del böcker inom området och trots att jag nog fått en del insikter på vägen så var det inte förrän nyligen som en insikt verkligen ramlade in. Insikten att om jag vill lyckas så måste jag tro på mig själv. På riktigt.

Jag har nog alltid varit min största kritiker och ibland har den delen av mig varit ganska skoningslös. Brutal. Den har haft en järnvilja som varit oböjlig. 
Faktum är att med en kritiker med så hög röst så blir det svårt att nå någonstans, om inte ganska omöjligt. För om man inte är sin bästa stöttare och peppar sig själv att ta steg och våga saker, vem ska då kunna göra det? I såna lägen kan tyvärr ingen annan hjälpa till heller, för man är inte mottaglig. Vad som än sägs så går det liksom inte in. Vad är det egentligen för fel att misslyckas ibland? Är det inte av misstagen vi lär oss? Hur roligt vore livet om vi bara lyckades med allt vi gjorde? 

Jag har bestämt mig för att bli vän med mig själv. Den allra bästa vän jag kan vara. Min kritiker har fått pension och från och med nu vill jag bara ge mig själv en stöttande hand, tonvis med kärlek och acceptera att jag är jag. Och det är helt ok. Jag kan ändå inte vara någon annan. Så oavsett om jag lyckas nå någon av mina drömmar så ska jag åtminstone heja på mig själv för att jag försökte.


Ikväll ska jag se på fantastiska inspiratörer som gjort något makalöst under en tid. Utan att tro på sig själv hade det där inte varit möjligt. Vi är alla så värda att få lyckas. Må bäste man vinna i Biggest Loser!

Kram
Jenny

8 kommentarer:

 1. Tack för ett inspirerande inlägg :) Din blogg är en stor inspirationkälla med tänkvärd text och vackra bilder!

  Ha en fin dag!

  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack snälla du! Roligt att du gillar min blogg :) Ha en underbar du med! Kram Jenny

   Radera
 2. Ja du har så rätt att bli vän med sig själv är en bra början....Fin ny header Jenny! Kram

  SvaraRadera
 3. Detta är något som jag också kämpar med. Detta att bli vän med mig själv och acceptera att "good is enough". För närvarande är det min löpning som jag kämpar med mest. Att kunna gå ut och ta en runda utan att ställa krav på varken bra tid eller speciell längd, att bara gå ut och springa för att det är skönt och för att rensa hjärnan.
  För min del gäller det även i mitt arbetsliv och där kämpar jag också dagligen med att känna att jag duger och att jag gör ett bra jobb.
  Tack för dina inspirerande inlägg!:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken fin header du gjort!
  Och visst är det bra att vara vän med sig själv :)
  Lyssnar just nu på en av Mia Törnbloms ljusböcker och har en skrivit en affirmation på kylskåpet som lyder: Jag är redo Jag är modig Sara är bäst
  I löv it och jag passerar kylskåpet med ett leende.
  Jag tänkte oxå se finalen på Biggest looser - har dock inte sett ett enda avsnitt tidigare så det blir en ny bekantskap.
  Ha en underbar helg.
  Kramiz

  SvaraRadera
 5. Tusen tack för fina inspirerande rader. Så sant så!

  SvaraRadera
 6. Så sant, så sant..känner igen mycket av det där..
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
 7. Så sant!! Varför ska man själv alltid vara den som dömmer sig själv hårdast??? Man får verkligen jobba med för att överrösta den där hårda rösten! KRAM Linda

  SvaraRadera