söndag 14 oktober 2012

Reflektion om inredning

            Jag älskar 1700-tals känsla!

Att följa sitt hjärta är något jag ofta skriver om här på bloggen. Att göra det i vardagen är viktigt men idag tänkte jag reflektera lite kring inredning.

Det går inte att ta miste på hur stark kraft annonser och reklam har. Här i bloggvärlden kan man verkligen känna av det eftersom trenderna är så tydliga. De går som löpeldar. Det som var så "inne" för några år sedan, shabby shic, får inte ens förekomma i tidningar längre. För ett tag sedan skulle allt bli mer svart. Och allt fler hem fylls av den färgen. Allt det här är så intressant tycker jag!

Jag vet själv att det är lätt att dras med i olika trender, man tycker mycket är fint och helt plötsligt blir det svårt att höra sin egen röst. Nu när jag inte bloggat så flitigt på ett tag om vårt hem, och inte läser så mycket heller, märker jag att det blir mycket lättare att känna vilken stil jag älskar, vad jag vill ha och hemmet börjar bli mer "Jenny" igen. Det gillar jag! Vårt hem ska inte vara styrt av någon annan utan vara den oas som vi trivs i, oavsett vad andra tycker.

Inom Feng shui så handlar det knappast om trender, om att hänga med, ha det senaste eller att köpa en massa prylar. Ingenting av det ger en bättre känsla hemma. Nej. Det handlar om att följa hjärtat, gå på vad man själv känner i hjärtat känns rätt just hos mig och strunta i om det är någon trend eller inne. I längden håller det hemmet i väldigt många fler år än om man försöker få sitt hem att följa den senaste trenden. Självklart kan man även få balans i ett hem som har det senaste i varje hörn, men som jag ser det har hjärtat gått förlorat. För det är någon annan som har bestämt att det här är det du "bör" ha hemma. Inte hjärtat.

Jag är väldigt allergisk mot borden och måsten. De har en riktigt tråkig klang tycker jag. Det är helt enkelt en lågenergifaktor, om ni frågar mig. Som Lill Lindfors sa "musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik". Det är ingen skillnad med inredning. Bygger man sitt hem från hjärta och glädje så kan det aldrig bli fel. Oavsett vad man gillar för stil eller vad man vill göra med sitt hem. 

Så låt ditt hem visa vem du är istället, låt din personlighet och hjärta få spela fritt! När hjärtat är fritt, blir vi det också.

Kram

Jenny

13 kommentarer:

 1. Mycket bra skrivet! Den låttexten passade fint in på det du beskriver;) Visst kan man inspireras av trender, men som du skriver så är det viktigast att följa sitt hjärta, och stå för det man själv gillar. Jag kan känna att mitt hem inte är renodlat med en enhetlig stil, utan här har vi lite gott och blandat, det kan jag själv bli trött och många gånger har jag tänkt att så skönt det vore om man hade en stil men så har jag släppt det och njuter av saker jag tycker är fina! Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Du är så klok ! Trender är roligt, men om man bara följer dem så tappar man bort sig själv. Det är ju så härligt med olika smak !!

  Kramar till dig !
  Anci

  SvaraRadera
 3. Håller med dig fullständigt!
  Vårt hem följer inga trender utan vi har det vi tycker om att omge oss med. Ok, det är lätt att dras med i vad som är rätt och fel i trendvärlden, men jag försöker att inte lyssna på detta. Blir bättre och bättre på detta med åren.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Åh vad mysigt att titta in här hos dig i ditt vackra hem!
  Så himla bra skrivet
  Viktigt att följa sitt hjärta även i hemmet
  Det man själv trivs med
  Ha en jättefin kväll
  Kram Tina

  SvaraRadera
 5. Så sant du skriver (igen) Jenny! Hemmet skall kännas rätt i hjärtat!! För viktigaste är att man själv trivs och mår gott i sitt hem, då spelar inte trender nån roll tycker jag iaf!

  Önskar dig fina och mysiga höstdagar!
  Kram
  Pi

  SvaraRadera
 6. Du är klok du :)

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag håller med dig i det du skriver,jag läser olika bloggar och märker hur många ändrat stil från shabby shic. Det blev plötsligt mycket industriellt och nu är det svart. Själv känner jag i mitt hjärta att jag fortfarande är väldigt lantlig och där har jag stannat. ;) Eftersom att många bytt stil så har det blivit mindre favorit bloggar att följa. Jag är dock glad att några fortfarande följer sitt hjärta, som du! Annars hade jag inte kunnat kika in hos nån. =) Tack för din fina blogg och inspirationen du ger! Mvh/Minna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Minna! Tusen tack för din kommentar! Jag blir så glad över att du känner så för min blogg för jag vill verkligen bara följa mitt hjärta, oavsett trend men samtidigt vet jag hur svårt det kan vara. Jag kan känna igen mig i dina tankar. När allting bara handlar om att hänga med i senaste trenden, då tröttnar jag. Det blir så mycket mer intressant när någon står fast vid vem de är och vad de gillar, oavsett vad som är "inne". Själ och hjärta kallar jag det. Kram Jenny

   Radera
 8. Så sant, så sant !! Så är det ju..jag känner att jag har hittat min stil..Fransk vintage eller vad man ska kalla det för..med min twist :)
  Du har sååå fint !!
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
 9. Håller med dig fullständigt! Lever och försöker förmedla den filosofin. Så viktigt att omge sig med det man älskar och som ger trygghet och mys. Du har fångat det så bra med dina skrivna ord.

  Ha det gott!
  Kram Jane

  SvaraRadera
 10. halloj! Håller med dig! Visst är det ofta så att man dras med i alla trender så till slut vet man inte riktigt vad man egentligen gillar! Du ha i alla fall en underbart inspirerande blogg! kram från Maja

  SvaraRadera
 11. Hej Jenny!

  Det är så sant det du skriver och samma tänk genomsyrar ju faktiskt allt i livet.
  Din blogg är som bomull för min själ och när jag tittat in och tagit mig en kopp infinner sig en känsla av harmoni inom mig:)
  Lyckliga människor i din omgivning som får en levande dos av dig!

  Kram från Anna V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina fina Anna! Tack snälla för din kommentar, jag blir alldeles rörd. Jag är så tacksam över att du känner så när du tittar in här, det är ju det jag vill uppnå! Jag är inte mer än människa och harmonin hos mig själv går upp och ner, men jag försöker lära mig av livet, förändra det kan jag förändra och jobba på att bli en bättre människa. Och det delar jag gärna med mig av här. Tack tack tack goa vän! Kram Jenny

   Radera