torsdag 4 april 2013

Påsken genomförd - check!


Så var påsken över. Ännu en storhelg avverkad. Påsken är ändå inte värst tycker jag. Den är ganska fri från borden. Jätteskönt. Det är konstigt det där, att det finns så många borden egentligen. Krav som vi ska leva upp till, vare sig vi vill det eller inte. Varför godkänner vi sånt? Har inte alla rätten att få göra som de vill? Så är det faktiskt inte i många fall. Samhällets normer är ganska starka och vi är så otroligt rädda att sticka ut och vara en person som inte följer de här normerna. Vi vill gärna vara en person som sticker ut på ett bra sätt så att vi känner oss unika men att sticka ut på "fel" sätt - Gud bevare oss vilken synd. Ganska tragiskt egentligen när man tänker på det. Eller ska jag säga komiskt?

Påsken har hur som helst varit en helg för återhämtning här hemma. Jag avverkade ett mastigt prov precis innan påsk så jag kände mig rätt trött. Men att solen skinit så flitigt, åtminstone hos oss, har verkligen fått energin att fyllas på. Även om våren känns ganska långt borta så är det så skönt att åtminstone solen skiner. Den ger hopp om varmare tider.

Jag chockade mig själv med att faktiskt känna lite inredningssug härom dagen. Det var länge sedan. Jag hittade en sådan fin nätbutik som hade ett väldigt brett utbud och då gick jag igång :) Fina, klassiska saker, Jenny saker! Men jag ska ligga lite lågt just nu. Titta kan man alltid göra :)

Det här året har börjat betydligt bättre än förra året. Många insikter rasar in och jag känner att det ligger förändring i luften. Åt det positiva hållet. Tänk hur det kan bli. När man släpper garden och börjar tänka på ett annat sätt, ser man helt plötsligt nya marker att beträda. Det är spännande! Jag kan genast göra en koppling till Feng shui eftersom det finns ett talesätt där som säger så här :

" Gör det du alltid har gjort och du får det du alltid har fått"

Så tänkvärt- och så sant. Det krävs att man släpper sargen och släpper det man tidigare har haft för att kunna få in nya saker. Just nu känns det som om jag bara kasserar in mina insikter som är redo att komma till mig efter en lång, tung period. Allt kan bara bli bättre!

Roligast av allt är att jag känner att jag har saker att säga igen. Det är det största tecknet av allt att jag är på rätt spår.

Hoppas påsken har varit fin för er och att ni känner er påfyllda. Det är ni så värda, kära vänner.

Vi ses!

Kram
Jenny

7 kommentarer:

 1. Här hade vi också en helg för återhämtning. Vi har det rätt tufft för närvarande här hemma, så vi behövde verkligen tid till att bara vara utan en massa måsten. Vi fick påsklunch hos makens föräldrar och lunch hos min mamma en dag, men annars gjorde vi så lite som möjligt.
  Låter så härligt att du ser positiva förändringar i ditt liv!:) Hoppas också att vi snart kommer dit för det är ruskigt jobbigt när allt känns negativt och energin är på noll.
  Fin header du gjort också!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Usch, det låter inte roligt alls :( Hoppas ni fick fylla på lite kraft i helgen. Jag vet precis hur jobbigt och negativt allt kan vara och när man då känner lite positiv känsla så är det så otroligt härligt. Ta en dag i taget och skönt om er! All kraft från mig! Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Härligt att det börjar vända !! Nu blir det bara bättre...
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
 4. Jag är så glad att du är här igen !
  Du skriver så sanna och kloka ord.
  Visst är det svårt att våga vara annorlunda och hjälp vad läskigt det är att våga släppa taget ! Men plötsligt en dag är det dags...

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera
 5. Kloka ord! Jag var långledig över påsk och fick verkligen känna att jag laddade batterierna, nu orkar man nog tills värmen kommer och ger den energin. Det blev både slödagar hemma och en liten tripp på några dagar till Budapest.

  Kramar till dig,
  Jenny

  SvaraRadera