måndag 29 april 2013

Blomsterfrossa

 Pioner från förra sommaren. Ljuvligt!
Helt plötsligt var det nästan maj igen. April har inte varit den bästa tiden i mitt liv precis men nu försöker jag bara att fokusera på nuet och all magi som faktiskt finns i att befinna sig där.  Lättare sagt än gjort ibland, men det är det enda som jag vill lyckas med just nu. Jag tror att jag ska skriva ett inlägg om det här framöver. Det är verkligen så intressant. Nuet.

Jag vet inte vad jag har gjort med mina pelargoner i år. Jag brukar övervintra dem varje år och det brukar gå bra, men i år dog alla. Kanske ett litet tecken på hur det här senaste halvåret varit ;) Hur som helst bestämde jag mig för att köpa in några nya mårbackapelargoner och dela upp dem för att kunna få lite extra njutning här hemma och nu blommar det i varje hörn hos oss! Så fina och gröna har de aldrig varit :) Det får mig osökt in på en insikt som stämmer så väl in:

 "Ibland behöver allt raseras till noll, och kanske tom till minus, för att allt ska kunna bli bra igen"

 Ha en fin kväll fina vänner!

Kram
Jenny

17 kommentarer:

 1. Det är konstigt det där att man måste rasa till botten för att komma upp igen. Har varit där med en gång och trodde aldrig jag skulle ta mig upp igen MEN det gick och efteråt blev allt mycket klarare och nu vet man vad man själv går för och det är bra. Jag har lärt mig livet på ett annat sätt och värdesätter annorlunda också. Man måste verkligen lyssna på sig själv för ingen är en annan lik.

  Kram till dig

  Teres

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får våra läxor som vi ska lära oss men också belöningarna om vi gör det vi ska och lyssnar. Skönt att höra att det vände och gav frukt! Kram Jenny

   Radera
 2. Vilken bra insikt! Stämmer rätt bra med hur vi haft det här senaste tiden också.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Inte alls kul att du haft en tråkig period i livet men så tänkvärt "att ibland behövs allt raseras...." det behövde jag särskilt höra just nu!

  Ibland väljer man med hjärtat och när det börjar brännas och bli för jobbigt i något sammanhang så kanske tvivlet att jag valde rätt väg slår rot i hjärtat.
  Mitt val var ett krävande chefsjobb för ett år sedan som bjuder på väldigt mycket positivt för både mig & vår lilla familjen men också minus och ska jag vara helt ärlig så har jag kännt mig väldigt dränerad på energi, inte varken orkat eller haft tid ens med vardagsstädning toppat med alldeles för lite fritid.

  Känslan inom mig säger att det är rätt men att jag behöver kämpa lite till så med lite tid visar det sig om hjärtat fört mig på villovägar eller alldeles rätt.

  Kram! Anna V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lätt att göra valen ibland! Huvudet har på tok för mycket skit att säga! Om vi bara kunde lyssna på själ och mage istället så skulle svaren bli så mycket tydligare och enklare. Hjärtat kan aldrig föra dig på villovägar, det är jag helt säker på. Det är bara huvudet som jobbar med sånt. Stor KRAM Jenny

   Radera
 4. Så tänkvärt och sant! Så vackra pioner!! Skickar dig en styrkekram!
  Anna

  SvaraRadera
 5. Hej! Nä ibland är det inte lätt att va i nuet men ganska nyttigt upptäcker man ibland när man väl tillåter sig vara där. Är man inte i nuet så kommer man inte heller framåt tror jag..om man hela tiden är nån annanstans eller flyr. Men man vill ju oftast så gärna vidare och vara lycklig så man vill påskynda allt. Hoppas vi får lite varma härliga dagar så man kan va ute mer och njuta snart..det är lycka det...i nuet!:) jag vet inte va jag gjorde med mina pelargoner heller..jag verkar ha slängt dom...får köpa nya helt enkelt!:) Nystart! :) Ha en fin valborg! Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant! Är vi i nuet så behöver vi inte komma någonstans heller :) Det är bara där vi kan vara. Allt händer ju alltid där. Jag håller tummarna för sol jag med och hos oss såg det lovande ut imorgon, tjohoo :)

   Ha en underbar valborg du med!

   Stor KRAM
   Jenny

   Radera
 6. Tråkigt med dina pelargoner, men nu har du nya fina. Jag hoppas och tror att maj blir bättre för dig än april, håller tummarna för det!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Så kloka ord! De träffade mig mitt i prick just nu i en period som är lite jobbigare än vanligt. Vi behöver verkligen ta vara på nuet.
  Härligt med nya pelargoner. Hoppas att du också går mot bättre tider!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vilken fin blogg jag hittade till! Kloka, tänkvärda ord att ta med sig!=)

  SvaraRadera
 9. Kan trösta dej med att alla mina pelargoner dog förra året, så nu blir det inga nya :P Köpte olivträd istället som jag hoppas hålla liv i.

  Ni har ett jättefint hem! Ska kika runt lite mer :)

  Kram Frederica

  SvaraRadera
 10. Så vackert vännen. Både text och bild. Och pioner!

  Kram Jes ♥

  SvaraRadera
 11. Fint du skriver. Ibland behöver man visst ända ner innan man kan vända. Tråkigt nog.
  Hoppas att du mår bättre och energin kommer tillbaka med sommaren som verkar vara i antågande.
  Mina pelargonier överlevde inte heller vintern. Vet inte riktigt vad som hände så här har det shoppats några nya.
  Ta hand om dig
  Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Ditt hus är lika vackert jul som sommar, vilken sommarkänsla rummen andas och visst är det kul med bloggen, att kunna gå tillbaka i tiden och se hur man hade då, hur man dukade, vilka blommor man hade etc ( ja, det är mest på den nivån jag och mitt hem är, för vi har inte gjort några större förändringar än tapetseringar;)

  Idag 3 juni har jag två feta inlägg om din vackra stad och bekanta;)

  Ha en skön försommar blnad pellisar & syren! Mari.

  SvaraRadera