tisdag 6 augusti 2013

Let it beJag har tänkt skriva om det hela sommaren. Det här med tankens kraft. På gott och ont. För den är stark och påverkar vårt liv och sinne på tok för mycket för att det ska vara bra för oss.

Att hela tiden använda tanken som instrument gör att man lätt ältar saker, spekulerar och hela tiden jobbar kring en teori kring hur allting är. Man tappar kontakten med här och nu. Faktum är att sanningen ibland kan ligga väldigt långt ifrån det huvudet vill skapa. Det är så lätt att snurra till det när man använder tanken. Den trivs nämligen inte i här och nu. Tankens kraft, ja den är stark. Visst kan vi vända den rätt också och den kan ge oss ett lyft, men ofta skymmer tanken den djupa känsla som vi istället behöver lyssna på, som finns inom oss, här och nu.

Av en slump slog jag på tv:n igår ikväll och hörde Beatles underbara låt spelas och när jag satt där hörde jag den på ett nytt sätt. Precis som om det var första gången. Jag har nog aldrig hört låtens budskap förut.

Let it be, let it be, let it be, let i be. Speaking words of wisdom, let it be.

Jag kände att den låten summerade så bra vad jag kommit fram till under mitt utvecklingsår som jag har haft. Det viktigaste jag har lärt mig det senaste året är att allt är som det ska vara och att det inte är någon mening att kämpa emot vad livet vill. Det viktigaste som vi kan göra för att saker ska bli som de ska, är just det - Let it be.

Det är när man kämpar emot eller kämpar för mycket, som ingenting blir rätt. Det är som om livet ställer sig på tvären och strejkar när vi inte följer den väg som livet vill ge oss. Livet vet vilken ordning som är bäst för oss och om vi stör den ordningen, blir det inte bra. Vår uppgift är att agera på det livet ger oss, inte att försöka styra.

För mig har det varit oerhört svårt att nå den här insikten med tanke på vår kamp med barnlösheten. En ultimat utmaning där livet styr. Att få ett barn. Hur jag än har kämpat så har livet kämpat emot. Det är som om livet har sagt till mig gång på gång, Let it be, men jag har vägrat att lyssna i rädsla för att en dag sitta där utan den familj som jag så länge hoppats på och längtat efter. I grund och botten handlar det om tillit. Tillit till att allt ordnar sig om man släpper taget. Tillit till att allt är som det ska vara. Just nu. Tillit till att om det bästa för mig är att bli utan barn, så kommer jag att överleva det. Tillit till att det finns någonting som hjälper mig framåt. Och så acceptans. Acceptans att vi är precis där vi ska vara. Acceptans att det är ok. Känner ni lugnet?

Jag önskar att jag kunde dela den här känslan som jag har fått genom den här insikten. Men jag förstår också att det inte går. Åtminstone inte med alla. Vi är alla olika och på olika ställen på vår resa. Jag vet inte vad jag ska kalla den. Känslan alltså. Kanske är det början till frid, jag vet faktiskt inte. Hur som helst, är man inte mottaglig och redo för ett budskap, så tar man det inte. Det vet jag. Men jag säger det ändå bara för att jag älskar den här insikten så mycket och för att jag är otroligt tacksam för det jag har fått lära mig.

Låt ditt huvud vila. Let it be. Allt är redan precis som det ska vara.

Kram
Jenny

22 kommentarer:

 1. Hej Jenny!
  Tack för att du skriver och delar med dig av dina erfarenheter! Jag tror att du har rätt, och du formulerar det så himla bra: "Det är när man kämpar emot eller kämpar för mycket, som ingenting blir rätt."
  Kram Eva, Tinibelli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns viktigt att dela med sig av insikter som man får. Om jag kan hjälpa någon endaste en så blir jag lycklig. Tack för din kommentar! Kram Jenny

   Radera
 2. "Everything works for the good of those who love the Lord, who are called according to His purpose." This is how I have lived my life (I am 61 now). Through of all life's ups and downs, joys and sorrows, I trust that there is Someone greater that I who has a plan and a divine order. It has given me great peace!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I think it´s very important to find our way to inner peace. We are part of something bigger, and I think it helps us find our way, if we let it be as it should be. Life will bring us what we need to help us grow. Thank you for writing me! Love Jenny

   Radera
 3. Du är så himla klok, kanske är det din kunskap om alla insikter du får, som du ska dela med dig av till alla? För du hittar så bra ord att beskriva, så att man förstår på en gång. Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Det känns viktigt för mig att dela med mig av det jag lär mig. Om jag kan få någon att upptäcka något som jag lärt mig, så hjälper det mig också. Kram

   Radera
 4. Vilken lång väg du gått, och vilken visdom i dina ord. Tack för att du släpper oss in i din värld och vardag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du vill läsa och skriva fina rader till mig :)Kram Jenny

   Radera
 5. Jag tycker att du är otroligt stark som skriver om det här, jag kan inte föreställa mig vilken resa du gått igenom för att hamna där du är idag. Det är ju så sant det om tankens kraft, åh vad jag ska försöka jobba med det hos mig själv. Tack för all inspiration!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har alla vår resa att göra. Hur svår den blir, handlar om hur bra vi lyssnar tror jag. Härligt att du känner att du vill jobba med dig själv. Det är det viktigaste och bästa jobbet vi kan göra och det sprider verkligen ringar på vattnet när vi gör det. Stor KRAM Jenny

   Radera
 6. Nu är allting lugnt för mig..efter flera år av rädsla och sömnlöshet..nu, nu har lugnet kommit, jag har äntligen ett jobb där jag trivs och mår gott..jag var kanske tvungen att må dåligt ett tag för att komma dit jag är nu..för mig är jobbet så oerhört viktigt..
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara så ibland. Man förstår kanske inte när man är mitt i saker, varför man ska gå igenom det, men som min mamma säger ofta, svaren kommer alltid till slut. Är så glad för din skull! Kram Jenny

   Radera
 7. Tack för all inspiration du ger, genom vackra bilder från ert hem och kloka och välskrivna texter.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att du vill titta in här! Utan er läsare skulle inte bloggen vara någonting. Kram Jenny

   Radera
 8. Hej Jenny!
  Tack för dina kloka och personliga rader - du är en sann inspirationskälla!
  Varma hälsningar, Gunilla

  SvaraRadera
 9. Hej !
  Jag kom in på din blogg av en tillfällighet när jag sökte på feng sui och det kändes som att komma hem när jag läste. Jag har under sommaren gått en 4 dagars kurs i mindfulness och den gav oerhört mycket! Jag blev efter den även intresserad av feng sui. Mycket av det du skriver känns väldigt skönt att läsa. Just att inte kämpa emot och acceptans tror jag är viktigt. Let it be.
  Hoppas du fortsätter med din inspirerande blogg där jag kan sitta länge. Bara vara.
  Kram från Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad roligt att du trivs på min blogg! Det är ju precis så jag vill att man ska känna här inne, att det är skönt att bara vara här! Jag förstår mycket väl att kursen tillfört ditt liv en hel del, meditationen har förändrat mitt liv också. Absolut till något mycket bättre. Stor Kram Jenny

   Radera
 10. Kloka du! Önskar jag kom på något lika klokt att skriva som kommentar, men just nu bara susar det i huvudet, fast ett skönt sus.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 11. Jag tar till mig den frasen i sångtexten! Fint tänkt och skrivet av dig och jag är expert på att tänka fel, så det här var bra att läsa! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra! :) Då blir jag glad :) Kram Jenny

   Radera