måndag 19 augusti 2013

Vardagslyx

 Blått och vitt är något jag älskar.

Jag vet inte vad som hände med mig men jag kom på att det var jätte länge sedan jag köpte några snittblommor. Förut köpte jag någon liten kvist nästan varje fredag, och det förgyllde verkligen vårt liv. Att komma hem och det står små buketter med snittblommor lite här och var känns verkligen lyxigt tycker jag. Jag brukar inte köpa så många, men jag delar upp dem så jag att kan njuta av dem lite överallt.
Jag måste återta den lilla vanan! Och istället för att köpa dem på fredag, kanske man ska förgylla måndagen och hela veckan istället? Inte så dumt känner jag plötsligt :) Vardagslyx är det bästa som finns tycker jag. Det är det som får livet att kännas så bra. För det är ju inte bara en gång per år när vi har semester, eller när man unnar sig någon extra grej, som livet ska kännas bra. Tycker jag i alla fall.
Nej, idag hejar jag på vardagslyxen! :) Vad gör du för att få vardagslyx?

Kram
Jenny

7 kommentarer:

 1. Hej Jenny!

  Vardags lyx hör vardagen till, det tycker jag också! Brukar göra lika med färska blommor men du har rätt borde unna oss blommor under hela veckans gång!Sedan gillar att baka eget bröd och kakor! Gottegris som jag är, så tycker jag att en god kakbit och en trevlig och lugn kaffestund tillsammans med maken känns vardags lyxigt! Det blir lite som cafébesök fast hemma i skönaste hemmakläderna och med tändas ljus och ljuv musik! Det gillar jag!

  Ha det gott bästa Jenny!
  Kram
  Pi

  SvaraRadera
 2. Här är vardagslyxen en gobit till kaffet, och kaffet är riktigt kaffe av bästa kvalitet och inget snabbpulver i hetvatten:)Tända ljus så klart och tillsammans med bättre hälften blir det extra mysigt!
  Skorpan

  SvaraRadera
 3. Vardagslyx, det kan vara massor av saker för mig. Igår satte jag mig en stund i soffan och broderade bara för att jag kände för det, fast solen sken och jag "borde" ha varit ute varenda sekund. Då mådde jag så otroligt bra! Lyxigt, kändes det.

  När det gäller blommor så brukar jag ha samma tanke under vinterhalvåret. Nu ska jag minsann unna mig en tulpanbukett varje vecka! Eller före jul, köpa någon blomma varje vecka, hyacint eller snitt. Verkligen lyxigt, men vad det behövs! Nu finns det i trädgården förstås.

  Kram till dig,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Har du köpt blommor nu ? :) Jag hoppas det.
  Ja, jag vet inte riktigt vad jag gör, egentligen. Men det är nog att unna sig något extra.

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera
 5. Snittblommor är vardagslyx för mig också, jag försöker unna mig någon liten blomma i veckan. Det är vackert att bara ha en enda ros flytande i en skål med vatten, likväl som en hel bukett i en gammal vas.

  Något annat vardagslyxigt är vackra inredningsmagasin, de unnar jag mig också då och då. Dessutom är det så avkopplande att sitta och bläddra i dem med en god kopp kaffe till :-).

  Ha en fortsatt fin vecka!

  Kramar
  Bitte

  SvaraRadera
 6. Håller med! Under sommaren ser man ju så mycket blommor och växtlighet ute så jag har inte alls samma behov av att ha blommor inne..ja lite fina pellisar och nån liten plockad bukett från trädgårn kanske!
  Men nu när man börjar va inomhus mer så känns det lyxigt med snittblommor..behöver ju inte va många..kan va nån enstaka bara. Och visst känns det mycket lyxigare att köpa dom en vardag än till helgen. Vardagslyx kan även va att sätta sig med fotbad, doftljus och ljus överhuvudtaget och en bra bok eller magasin! Mysigt! :)
  kram

  SvaraRadera
 7. Vilken mysig blogg jag hittade av en slump, du blir en favorit hos mig !!!

  KRAM K

  SvaraRadera