fredag 19 september 2014

Saker och ting

 Kryssbollar vid entrén piggar upp.

Så var helgen här igen. Ännu en solig höstdag har vi haft idag. Det känns alltid lite vemod över hösten på något sätt. Och det är nog som det ska vara. Det börjar bli dags att plocka in utemöblerna så sakta. Gungan vid vår entré har snart gjort sin uppgift för den här sommaren. Min älskade gunga. Det är fånigt egentligen att man kan gilla en sak så mycket. Men jag gör det. För vad den ger mig. Lugn, reflektion och vila. Jag njuter av livet i den. Och det tänker jag fortsätta med. Oavsett om vi bor kvar eller flyttar.

Jag pratar ofta med människor om saker. Vilken betydelse de har i våra liv. Och allt för många har så mycket saker som de inte ens vill ha. Är inte det ganska sorgligt? Vi ärver, får och sparar en massa saker som vi ska förvara men som vi inte älskar. Bara för att...vaddå? Vara artiga? Vara respektfulla? Inte hamna i dålig dager? Eller vad? Jag gillar inte det här tänket alls och skulle inte vilja att någon sparade en sak som de fått av mig om de inte gillade den. För mig skulle det kännas jättetråkigt och inte visa den minsta respekt alls. Varken för dem själva eller för mig. För jag gav av mitt hjärta när jag gav, men det innebär ju inte att de måste älska vad jag gav. Gesten och saken är två skilda ting för mig.

Det vi har omkring oss är våra liv och visar vilka vi är. Om vi då har en massa saker som vi bara har för att visa respekt för andra gör det att vi tappar fokus på vårt sanna jag och vår livsväg. Är ni med mig? Vi ger oss själva signalen att vi inte kan ha det liv vi verkligen vill ha. I värsta fall kan det faktiskt leda till en väg där vi inte ens längre vet vad vi gillar eller vad som är vi. Det är illa. Verkligen illa. För om alla gör så, vad får vi då för samhälle? En massa olyckliga människor som blir sjuka. Ja, kanske i slutändan. Åtminstone sänder de olyckliga människorna ut en negativ energi som inte är bra för någon.

Så en liten sak, att vi samlar saker hemma hos oss själva som vi inte trivs med, kan i slutändan bli något väldigt mycket större. Allt handlar om våra val. De små valen i vardagen. Det är de valen som gör att vi kommer dit vi vill, eller inte gör det.

Vårt hem är viktigt. Det är där vi ska få kraft som gör att vi orkar göra det vi vill. Om energin inte finns där, så kommer inte kraften att finnas heller.

Saker är inte viktiga. Det viktigaste vi har är varandra. Och hälsan. Men om vi ska ha saker omkring oss, så ska det vara sånt som vi känner kärlek för. För det kommer påminna oss om att vi är värda det bästa livet vi kan ha.

Trevlig helg vänner.

Kram
Jenny


6 kommentarer:

 1. sehr dekorativ!!!!! liebe grüße von angie

  SvaraRadera
 2. "Vi ärver, får och sparar en massa saker som vi ska förvara men som vi inte älskar. " Fastnade för den raden och kan bara hålla med. Men......det finns ett litet MEN.....Ju äldre vi blir ju fler blir upplevelserna/mötena på livets väg. Ju fler minnen ju fler saker. Jag har "saker" som jag ALDRIG själv skulle köpt, men som kommit till mig som gåva av kära vänner. Vänner som gått ur tiden men som är ständigt närvarande i min vardag via dessa "saker". Att se tingen är att uppleva människorna - på nytt. Sååå....mycket "saker" kan (ibland?) även GE mycket positiv energi:)
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är så intressant! Självklart har du rätt i det. Men jag skulle vilja utveckla det och det tror jag att jag gör i ett inlägg. Jag tror att det kan vara fler som kan ta till sig av det här nämligen. Tack Skorpan för att du delar med av dina reflektioner hos mig. Kram Jenny

   Radera
 3. Jag tycker så mycket om att läsa vad du skriver. Både för att du är klok, men också för att dina ord sätter igång tankar i mig.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du! Det värmer i hjärtat att höra det. Stor varm kram till dig!

   Radera