torsdag 29 januari 2015

Slitna golv och matplats


 Vår matplats i lägenheten.

Det har inte blivit mycket inredning på den här bloggen efter flytten. Jag vet att några av er har önskat att jag kunde visa något från lägenheten. Men det har varit stört omöjligt. För känslan har inte velat infinna sig. Det är inget fel på den här lägenheten. Den är ljus, har gamla dörrar och stora, gamla fönster. Är väl något för sliten för att det ska kännas ok, men med lite nya golv skulle den nå helt nya höjder. För golv kan verkligen göra underverk. Och det är något jag alltid tittar på när jag tittar på bostäder. Att ha olika golv i varje rum ger ett väldigt oroligt intryck. Om man istället väljer samma golv, så höjer man balansen. Det känns helt enkelt bättre.

I den här lägenheten är det ett lapptäcke. Av äckliga plastmattor. Och några få parkettgolv (tack och lov!) Om den vore vår, och vi kände att vi hade velat stanna, så hade vi definitivt gjort något åt dessa golv. Men eftersom vi känner som vi gör av att bo i lägenhet, så blir det inget gjort. Vi kommer att försöka hitta ett annat boende, för att våra själar ska överleva.

Men jag har letat vinklar. För er skull. Så here you go. Vår matplats i köket. En minipini titt. (Och nej, ni vill inte se helheten om ni inte gillar plastmattor och slitna 90-tals sjukhuskök)

Kram
Jenny

9 kommentarer:

 1. Haha...okej! :) Men alltså den där bilden är ju jättefin i alla fall och ljust är det..man ser ju ljuset ända in i nästa rum! Ser jättefint ut verkligen! Låter superfint med dörrar och fönster! Synd på golven...och plastmattorna..bläh!...jag stör mig på mina golv oxå eftersom de är för nya enligt mig..vill ha fram trägolvet! Jättefin bild som sagt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ljuset är helt ok! Och om man fotar inzoomade bilder så funkar det ;) Men plastmattor går bort! Det finns faktiskt trägolv här under också har jag sett. Vore något att få fram det! Hela lägenheten skulle ta ett glädjeskutt.
   Kram
   Jenny

   Radera
  2. Det är ju kanon att det finns trägolv under...det skulle ju va nåt...om ni bodde kvar..men nu vet jag ju att ni inte vill bo kvar!...men kanonlägenhet för nån som trivs i lägenhet och vill ha lite gammalt stuk! :)

   Radera
 2. Ser väldigt fint ut tycker jag! Med dina detaljer och de gamla detaljerna du beskriver kommer du långt.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Förstår så väl vad du menar! Själen mår verkligen skunk av att bo där man inte trivs och framför allt i en lägenhet tror jag. Andra människors spår överallt och få eller inga möjligheter att göra det till sitt. Hoppas ni hittar något annat som känns helt rätt. :) Och du, den där bilden kan lura vem som helst! Jag är HELT övertygad om att du luras och att ni bor i en 1880-talsgård som är byggnadsvårdsrenoverad i ljusa färger. :)

  Kram på dig och trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har inte varit någon höjdare alls. Vi var nog inte beredda på hur det verkligen var att bo i lägenhet efter så många år i hus. Men nu vet vi och längtan efter ett hus är starkt. Tack snälla för det<3
   Hahahahahhahahahaha, nej, jag lovar. Jag sitter fortfarande i lägenheten :) Tro mig, det kommer att höras när vi hittat vårt ställe på jorden. Jag kommer vråla så att det hörs till Kina ;) Kram Jenny

   Radera
 4. Det jag ser är i alla fall väldigt fint ! Och nog tror jag att ni kommer att hitta drömhuset: Någonstans snart !!

  Kram till dig & Jag önskar en skön helg !
  Anci

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Tittar in här för första gången och tycker i alla fall att bilden på er matplats är helt underbar!!

  Trevlig helg! / Pernilla

  SvaraRadera
 6. Åh... tänk att ni har flyttat nu... hoppas allt känns bra trots lapptäcke;) Själv har jag levt med lapptäcke i åtta år. Du har såå rätt. Det är liksom grunden. Nästa bostad, dååå....;)

  Kram igen:)

  SvaraRadera