onsdag 22 juni 2011

Wabi sabi

Det blir mycket trädgård här på bloggen just nu. Det är mest där jag har inspiration också. Jag vill vara ute och njuta av allt det härliga. Det är enkelheten och det operfekta som lockar fram kreativitet och glädje.

Har ni förresten tänkt på det, hur operfekt naturen är? Ändå känns allt perfekt och genialiskt på något sätt. Det är något som vi borde ta fasta på oftare i en värld där allt ska vara perfekt, vi ska ha rätt kläder, bilar, prylar osv. Att istället kanske njuta lite mer av vad vi redan har, låta hemmet vara lite operfekt och ändå låta någon komma på besök, känna att vi faktiskt duger alldeles utmärkt som vi redan är och göra som naturen, är något som vi alla skulle kunna göra för att sänka pressen på oss själva. Det är något att fundera på tycker jag. Jag tror att vi lägger på tok för mycket tankar på att inte duga. Jag vet att jag har gjort det i alla fall. Det är sådant slöseri med tid och kraft när vi bara kan vara oss själva. Det här är lite av wabi sabis budskap i grunden. Något jag verkligen gillar! En sådan här vecka, när kraven tenderar att hopa sig, kan det vara skönt att tänka att allt blir bra ändå, även om inte allt är perfekt. Det kanske till och med blir bättre.


Ha en underbar fortsättning på den här veckan och sköt om er.  Jag tittar in en sväng innan midsommar också :)


Stor Kram
Jenny

14 kommentarer:

 1. Ja det är sant den är så operfekt så att den ser perfekt ut;) Underbar bild. Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Det är så kort tid vi kan njuta av blommorna i trädgården, så det är väl jättebra att passa på att göra det. Många kloka ord :) Trevlig midsommar// Christina

  SvaraRadera
 3. Hej
  HELT UNDERBART att du tänker likadant..
  Jag har länge tänkt att det är alldeles för många krav på oss männsikor nu för tiden och speciellt småbarnsföräldrer.
  Varför inte bara njuta och vara den man är och skita i vad andra tycker.....
  ha en fin fin dag
  kram
  sandsra

  SvaraRadera
 4. Hej vännen! Vad roligt att du har börjat blogga igen :) Gillar din nya blogg! Gillade i och för sig den gamla också :) Håller med dig, vi borde njuta mer av det vi har, det är inte att det är "rent i hörnen" som ger livskvalitet. Det är lätt att hamna i allt för mycket "måsten" och vi tar livet på allt för stort allvar. Tror att man får ut mer av livet om man är mer avslappnad och har kul på vägen :) Det är inte så lätt, jag får själv påminna mig om det med jämna mellanrum :) Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Helt sant...underbara tankar!

  Kram
  Adela

  SvaraRadera
 6. Precis.. Vi behöver stanna upp och vara tacksamma för det som är. Att springa runt och jaga efter det perfekta hemmet, vännerna lr vad det nu än är vi jagar gör att vi tappar bort det som egentligen är viktigt för oss.
  Ha en skön dag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Hej igen..
  Känner igen mig precis..Jag går igenom en sådan period med mig själv just nu, känner mig aldrig riktigt nöjd över va jag gör eller vad jag har..Tror mycket beror på min sepration från pappa till mina barn.. exakt två år sedan vi flytta isär nu..Jag vill verkligen hitta harmoni känna trygghet igen..Ja det är väldigt lätt att tappa bort sig själv.. gäller bara att försöka stanna upp hitta rätt tänk och njuta av livet ändå! För mig är det min hälsa och barnen förstås.. Ha det gott Jenny fina trädgårdsbilder <3.. Kram Monica

  SvaraRadera
 8. Du har så rätt.....
  Önskar dig en trevlig midsommar!
  Inaa

  SvaraRadera
 9. Superbra skrivet! Håller med! Det bästa är ju att va sig själv och gillar folk inte det så är det så. Jag är ingen perfektionist när det gäller städning heller och tycker det är så skönt att hälsa på hos folk som inte heller har det perfekt..då behöver jag inte känna press när de kommer till mig! Men...det är svårt att tillåta sig själv att duga ändå..det får man jobba på! :) Ha en härlig midsommarvecka! Så vacker bild och även i inlägget nedan! Kram

  SvaraRadera
 10. Hej Jenny!!

  Du har såå rätt, kloka du!! Vi borde lära oss sänka "måste kraven" och mera njuta av själva livet och det vi har omkring oss! Klarar vi av det så tror jag att vi är lyckligare och har mera energi till att leva och njuta av själva livet! :)

  Tack, för tipset om klockan samt tankenställaren som ditt inlägg gav!
  Kram
  Pi
  Kram

  SvaraRadera
 11. Låter så klokt det där och det kändes så rätt när jag lästa Agneta Nyblom Winqvists bok "Wabi Sabi". Gillade verkligen tänket i den boken och jag försöker mer och mer leva så även om det inte är så lätt alla gånger.
  Kram grodmamman

  SvaraRadera
 12. Mycket kloka ord - detta jobbar jag med dagligen för känslan av att inte duga ligger djupt rotad....därför är det så skönt att bli äldre, man struntar mer o mer i vad andra tycker och kör sitt eget race. Att vara sitt operfekta jag i sitt liv och leverne fungerar bäst!
  Ha en fin midsommar, vädret ser lovande ut för tillfället!

  SvaraRadera
 13. Känns bra att du skriver om det här just idag, eftersom samma tankar har snurrat för mig med :)
  Har varit ute i trädgården och jobbat i sju timmar, så nu känns det minsann i musklerna! Jag har länge varit "rädd" för att fixa ett som annat pga att jag vill det ska bli - perfekt! Fast nu förstår jag att det kan bli hur bra som helst ändå :)

  Trevlig midsommar!
  Kram, Ann-Christine
  (som läser men är dålig på att kommentera...)

  SvaraRadera
 14. Vad roligt att du började med bloggen igen. Jag var en trogen läsare sist och har saknat dina fina bilder och din mysiga blogg och blev så glad när jag fick se att du börjat igen.

  Mycket bra skrivet, allas ego är aldeles för stort och fokus på sig själv. Men dock en resa man måste gå igenom , först bli medveten och sedan jobba på det om man vill.

  Önskar dig en härlig midsommar om vi inte "ses" innan.
  Kram Linda

  SvaraRadera