tisdag 24 september 2013

Intuitionens kraft

Allting sker med lätthet. När det är meningen, skulle jag kunna tillägga på den tavlan.
Om jag ser tillbaka på mitt liv så skulle jag inte säga att det varit så. Med lätthet. Men idag kan jag se och förstå att många av de plågor jag gått igenom, berott på olika val jag själv gjort. Jag har valt att inte lyssna till vad kroppen sagt åt mig och då har livet försökt på olika vägar få mig att inse vad jag måste göra. För det är ju så, lyssnar vi inte så kommer de att hitta nya vägar att försöka få oss på rätt köl.
Jag kan inte riktigt förstå idag hur jag har kunnat motarbeta kroppen så mycket. Det är som om jag har lyssnat på vad den har sagt men sedan har mina tankar haft en annan lösning ändå. Idag inser jag att det inte blir bra. Det blir aldrig bra. Kroppen är nämligen den bästa guiden vi har. Tyvärr är det väl så att allt för få tar sig den tid som krävs för att få tystnad i sitt liv så att intuitionen kan få fäste. Vi uppehåller oss med bloggar, mobiler, böcker, tankar, arbeten, fritidsintressen, och allt annat mellan himmel och jord, vilket gör att vi helt enkelt aldrig har det tyst. Helt tyst. Hur ska vi kunna höra vår guide då? Ibland tror jag kroppen undrar hur högt den måste skrika för att vi ska lyssna.
En klok kvinna frågade mig för några år sedan om jag lyssnade på vad kroppen sa till mig. "Jo då, jag blir allt bättre på det" intygade jag. "Gör du som den säger då?" sa hon då. Jag blev lite paff av frågan  men svaret kom instinktivt "Nej" och jag skämdes lite när jag sa det. "Men då har du ju inte lyssnat!" sa kvinnan till mig och skrattade lite hopplöst.
Det finns något i det där som fastnat hos mig. Idag när min intuition blivit mycket starkare, och jag lyssnar och låter min kropp bestämma så förstår jag faktiskt äntligen vad hon menar. Det är inte alltid så lätt. Jag vet bara att det jag har fått genom att lyssna inåt och börja ta mina "aningar" på allvar är att livet har blivit betydligt mycket enklare. Intuitionen är stark och ger väldigt tydliga svar. Den kör inte med några utläggningar utan ger ofta ett ja eller nej eller möjligtvis något eget påstående.

Om du vill träna dig på att lyssna inåt tycker jag du ska fråga dig själv något som du vill ha svar på. Jag lovar att du får ett svar direkt på frågan. Jag provade en dag att fråga kroppen om jag skulle ta en kopp kaffe och den sa plötsligt nej. Jag var väldigt sugen på kaffe så jag tog en liten kopp ändå och jag fick en väldig hjärtklappning efteråt. Kroppen visste redan att det inte var bra för mig den dagen att dricka kaffe. Vi kan fråga oss själva hela tiden om vi behöver och vi kommer få de bästa svar vi kan få.

Det är inte i böcker, eller i yttre ting som vi kommer få svaren när det gäller oss själva. Det är i tystnad och när vi vänder oss inåt som utvecklingen börjar ske och som svaren visar sig. Och en sak är säker. Vi behöver inte leta. När tiden är inne kommer de till oss.

Kram
Jenny

8 kommentarer:

 1. Intressant. Jag har precis som du försökt försökt lyssna på min kropp sen många år. Men det är svårt att göra som den säger. Ska börja ställa frågor som du säger.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, på något sätt så får vi de svar vi behöver men tilliten finns inte där! Vi litar mer på vårt huvud än på de svar vi får genom kroppen. Jag vet precis hur det är. Men jag vet nu av erfarenhet att det är ett stort misstag som aldrig leder till något bra. Försök ta dina "aningar" och känslor på allvar och följ dem får du se vad som händer. Även om de känns väldigt ovanliga "för att vara dig" om du förstår vad jag menar. Jag har fått till mig mycket annorlunda saker som överraskat mig, men jag försöker göra som kroppen vill ändå. Och sedan får man svaren att det blev något riktigt bra! Kroppen vet vad som är bäst, så enkelt är det. Vi behöver bara följa med. Kram Jenny

   Radera
 2. Underbart! Och tid är ju det vi har!/ PiaFia

  SvaraRadera
  Svar
  1. En begränsad resurs som behöver disponera på rätt sätt så att vi mår så bra som möjligt skulle jag vill säga. Kram Jenny

   Radera
 3. Tack för att du skriver detta ! Det är precis det jag försöker göra just nu. Min kropp vill mig något, men jag förstår inte riktigt vad. Vi pratar inte samma språk... Men nu förstår jag bättre :)

  Ha en underbar dag !!

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så till en början när man börjar vända sig inåt. Då kan det vara lite svårt att förstå. (Det kan det ibland sedan också men man blir bättre på att tyda små tecken). Se de små sakerna och lyssna inte med örat utan med känslan så kanske det går lättare. Kram Jenny

   Radera
 4. Intressant inlägg! Försöker göra så, men det är svårt. Skulle säkerligen må mycket bättre om jag lyssnade mer på vad kroppen vill och inte bara lyssnade på allt man borde göra.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen är det samma sak. Det kroppen säger, det är precis det som man ska göra. Tankens kraft är verkligen stark och den vill intala oss att det är hotfullt att lyssna på vårt inre. För om vi gör det, får tanken ingen makt längre och vi kommer inse att vi mår så mycket bättre av att känna istället för att tänka. Kram Jenny

   Radera