måndag 30 september 2013

Inspiration och hemmafix

 Hösten inspirerar till skapande.

Det har verkligen varit helt stopp i inredningen här hemma ett tag. Lusten har inte funnits till att röra i någonting. Men helt plötsligt så bara kom den igen och jag började flytta om.  Ju mer jag gör det, desto mer vill jag ändra och fixa! Inspiration är otroligt viktig för att man ska komma igång har jag insett. Det kan räcka med bläddra i en bra gammal tidning så får man något litet frö till att förändra och när man rör i energin, ja då frigörs ännu mer energi.

Just nu håller jag på att förändra vår nedervåning. Det är så himla härligt! Att det blir lite jobb för maken som ska flytta lampor och möbler hit och dit gör ingenting ;) Inte om du frågar mig i alla fall ;)

Det är egentligen ganska häftigt att man kan flytta om sina saker och få något helt annat när de byter plats. Det är rent skapande! Jag har bestämt mig för att inte köpa något nytt, utan gräver i det jag har, och det går faktiskt över förväntan. Eftersom hösten är här är jag sugen på att få bort allt det blåa som jag har, som jag visserligen älskar, men som känns höra sommaren till. Istället går det mesta över mot grått, mörkgrått och beige. Det gäller att smida medan järnet är varmt :) Jag gillar att skapa en röd tråd som man känner av i alla rummen. Det tycker jag skapar helhet.

Ha en fin start på veckan fina vänner!

Kram
Jenny

3 kommentarer:

 1. Känner igen mig, jag har inte heller ägnat mig åt inredning här hemma på länge! Hoppas att inspirationen kommer snart, jag känner att det kan vara på g :)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Det är roligt att ändra och att kunna använda sig av det man har. Och jag tror verkligen på det där att rensa ! Det blir en annan känsla i mig då. Jag har hjälpt en kollega på jobbet att rensa och t o m då känns det bra. Åven om det inte var mitt eget :)
  Kramar
  Anci

  Stor kram
  Anci

  SvaraRadera
 3. Å, vad härligt! Både att rensa och flytta om! Allt gammalt som bara ligger tynger ner en, för det finns alltid med i bakhuvudet! Man känner sig otroligt mycket lättare efteråt! Jag flyttade alltid om mina möbler och grejer i mitt gamla flickrum. Men i nuvarande lägenhet går inte det! Möblemanget står liksom där det står! Men jag gillar att byta gardiner, dukar och ljus efter årstiderna - Eller, ja...tre årstider! Höst, jul och vår/sommar. Japp, "Jul" får vara en egen årstid här!:-) Jag älskar rött och grönt, men i olika nyanser beroende på årstid...Så nu gäller olivgrönt och rost/orange...Önskar dig en riktigt mysig höst med många tända ljus!

  Kram
  Tove

  SvaraRadera