tisdag 7 oktober 2014

Förverkliga drömmen

Mina tavlor har påmint mig om att jag ska gå min väg.

Jag har haft en dröm i väldigt många år nu. Ända sedan jag hittade min kreativa ådra och jag insåg att jag är en skapande själ. Och ingenting annat. Den där drömmen har bestått i att jag, en dag, ska kunna leva på mitt skapande. Vad det skapandet skulle innehålla har varierat med åren. Jag har ju läst till inredare och är certifierad Feng shui konsult och har med åren också gått en rad andra kortare kurser i både det ena och andra. Som jag innerst inne känt att jag en dag kanske skulle behöva. Men jag har hela tiden landat i min inredning och mitt skrivande. Att en dag få försöka göra mitt yttersta för att kunna leva på just det.

Men som för många andra har fegheten tagit över. Kravet på garanti. Tajming. Kanske bristen på mod. Bristen på tillit till mig själv och vad jag egentligen klarar av.

Så när jag inte tog några steg så ryckte ödet in (som det ofta gör) när man känner sin brinnande lust. Jag fick en chans. Ett kvitto. Och fråga mig inte hur det gick till. Men det hände.

Jag lovade mig själv i det tysta, att om jag fick ett kvitto (från någon som jag ansåg kunde övertyga mitt inre jag att klarar jag detta så räcker jag till) så skulle jag förverkliga den här drömmen. Hur rädd jag än var.
Det gick faktiskt, märkligt nog, inte länge, så kom det där kvittot. Och jag kan inte se det som något annat än att det faktiskt är meningen.

Så det som, för ganska precis ett år sedan, var en insikt ute i min gunga på entrébron, är verklighet ett år senare.  Jag har startat mitt eget företag som fotograf och stylist. Jag kommer att samarbeta med Eija på Norrfrid och vi kommer att göra inredningsreportage för olika tidningar. En svindlande tanke för mig, jag lovar. En underbart, svindlande tanke.

Jag har släppt mina skyddsnät och kastar mig rakt ut mot min dröm. Och jag har ingen aning om hur det kommer att gå. Men jag har bestämt mig för att när jag blir gammal ska jag inte behöva fundera på om jag skulle klarat det eller inte. Då ska jag veta. Och förhoppningsvis titta tillbaka med glädje på att jag tog det här steget och att det förändrade mitt liv. För alltid.

Jag känner mig oerhört tacksam och ödmjuk inför det faktum att jag nu kommer att få göra det jag drömde om. Skapa, fota och skriva. Jag kanske en dag till och med får lämna in den där boken jag har velat skriva i hela mitt liv. Vem vet? För vet ni, nu finns det inget mer att vänta på. Bara hoppa rakt ut och hänga med.

Och där var den. Min hemlighet.

Så om ni vet om några fina ställen som ni tror skulle passa för våra reportage, tveka inte att maila mig eller Eija, på jennyshemochharmoni@gmail.com eller norrfrid@hotmail.com så kanske det blir er vi besöker framöver.

Kram
Jenny


20 kommentarer:

 1. Men åh, vad spännande! Du är modig och klok, som följer din dröm! Stort lycka till, jag är övertygad om att det här kommer att gå strålande, du har sån känsla för det här!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! Ibland måste man bara våga att göra det man själv tror på. Så får man se vad det ger. Stor KRAM Jenny

   Radera
 2. Tjoho va roligt! Såå skoj, modigt, häftigt! Det är mycket nu! :) Det kommer gå jättebra det är jag övertygad om! När man gör det man vill och gillar det man gör...så finns det garanterat andra som gillar det oxå! :) Ska bli så kul att följa dina och Eijas kommande reportage! Kör bara! Lycka till! Kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! <3 <3 Kloka ord! Så är det ofta! Man kan bara göra sitt bästa i alla lägen och så får man se vad som händer. Stor KRAM Jenny

   Radera
 3. Stort lycka till! Till er båda. :) SÅ roligt och ni är så inspirerande och duktiga!
  Kram
  /Helena

  SvaraRadera
 4. Mycket spännande och roligt! Är övertygad om att det kommer bli fantastiskt bra. :) All lycka till och njut av din resa! :)

  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack!! Det värmer i hjärtat att höra :) Stor KRAM Jenny

   Radera
 5. Men åh så spännande och så kul! Är så glad för din skull! Lycka till nu med allt och hoppas att du vågar uppfylla flera drömmar!
  Ha det bäst fina, kloka du!
  Du kommer lyckas med dunder och brak!
  Kram Amie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh, tack snälla! Jag ska göra mitt bästa så får vi se :) Stor KRAM Jenny

   Radera
 6. Men snälla :-) Använd en mörkare färg på texten på din blogg, om du vill att vi ska se och läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym! Självklart vill jag att ni ska kunna läsa här :) Jag har faktiskt försökt ändra färgen på texten men av någon anledning vill den inte ändra. Jag ska se om jag får till det så att ni inte behöver kämpa er igenom texten. Tack för påminnelsen! Kram Jenny

   Radera
 7. Spännande och modigt att följa sina drömmar!
  Stort lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du! Kan jag så kan alla! Stor KRAM Jenny

   Radera
  2. Så spännande och roligt! Stort Lycka till med drömmen! :-) Heja, heja!

   Varma kramar!

   Radera
 8. Tack Tove! :) Stor varm kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Såå kul! Blir så inspirerad av dig som vågar! Tusen lycka till! det kommer att gå jättebra! /PiaFia

  SvaraRadera
 10. Underbart! Ett varmt lycka till och jag är övertygad om att det kommer att gå bra! Så spännande!
  Kram, Gunilla

  SvaraRadera
 11. Et godt valg!!! :-)

  Lykke til!


  Mvh HildeSu

  SvaraRadera
 12. Vilken härligt befriande känsla du beskriver! Stort lycka till!

  SvaraRadera