onsdag 29 oktober 2014

Drömhem och mesiga jag

Jag skulle behöva gå igenom en (urtråkig) manual idag men jag hittar hela tiden andra saker att göra ;) Manualer är väl inte det roligaste jag vet direkt ;)

Istället sitter jag och funderar, ritar och lägger pussel kring lägenheten. Jag hade (nästan) lovat maken att försöka mig på en lite järvare färgton än i huset (inte svårt alls *skratt*) men ju mer inspiration jag söker, desto mer inser jag hur mesig jag känner mig. Jag ramlar så lätt tillbaka i min grundtanke! För det är ju där jag trivs.

Jag har några favorithem här i världen. Barbro Grandelius hem är ett. Gosh! Hennes hem vore en dröm att få fotografera! Faktum är att det finns en viss risk att jag nog aldrig mer skulle komma hem efter det. Och hon har inte många färger. Vitt, grått, lite svart och lite blått. Jo, man tackar! Då var jag där igen. Hon använder sparsamt med mönster, oftast bara i tyger. Precis som jag gillar det.

För att få vår kommande lägenhet att gå i Barbros fantastiska anda krävs det en hel del arbete. Hennes hem har ju så mycket gratis att varenda liten detalj blir ett fyrverkeri. Jag kan väl inte säga desamma om lägenheten. Den har sin rymd och sitt ljus men ungefär där stannar likheterna. Kanske till och med innan det. Så ni förstår,  Barbro och jag är ganska långt ifrån varandra just nu. Tyvärr.

Men jag har tagit några steg för att förändra situationen. Vi har gjort oss av med en hel del möbler vilket gör att det kommer krävas några nya, som om jag får välja, kommer gå helt i Barbros stil. Det är inte så dumt att flytta ändå! :)

Det är nog lite tur att min man fått vila ganska länge nu. För han verkar lite taggad. Och när han ser mina bekymrade veck i pannan, så förstår han att han måste göra en insats. Han känner sin fru.

Så var det det här med att försöka bli lite järvare. Gasa lite. Mmmm, jag vet inte. När jag går ifrån det klassiska så blir jag så fort trött. Det blir dyrt att bli trött. Så det bästa är nog att försöka hålla sig till det hållbara. Och välja långsiktigt.

Manualen får nog vänta lite till tror jag. Jag tar en liten kaffe och funderar på saken. Idag är det en sån dag. Jag kostar på mig det.

Ha det gott!

Kram
Jenny

3 kommentarer:

 1. Du är inte hälsosam för mig! ;) För det första så gillar jag din inredning och hinten om Barbro kommer bli dyyyyyr... ;) För det andra är du så kryptisk och hemlighetsfull av dig och det är inte bra för min nyfikna själ. ;)

  Ska bli intressant att följa inredningen i lägenheten om du väljer att släppa in oss där. :) Får man fråga om ni lyckats hitta en i sekelskiftesstil tro?

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha 😃 Nja, vet inte om det är sekelskifte, den känns i alla fall inte ha jättemycket spår av det. Men den är gammal. Får väl se om jag kan få in en äldre känsla där😀 kul att du gillade Barbros hem, magi på hög nivå! Snart kan jag vara lite mindre hemlighetsfull 😀 Håll ut😉

  SvaraRadera
 3. Jag blir nyfiken på ditt nya hem ! Jag hoppas att du kommer att visa det ?
  Tack för tipset om Barbro Grandelius.

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera