måndag 24 november 2014

Ny vecka - nya tag och så jul också

Den här veckan började med ännu en dag i gråa tecken. Eller snarare ett grått, tungt lock. Tänk att November kan vara så här dyster! Och då älskar jag ju ändå grått :) Det gäller att suga åt sig av allt ljus som finns just nu, ha lampor tända och ljus som brinner så ofta det är möjligt. Allt för att energin inte ska pysa all väders väg.
Den här veckan är det dags för första advent och jag (som brukar pyssla en himlans massa varje år) har inte ägnat det en tanke. Sån himla tur att jag ska iväg på två fotouppdrag den här veckan, som dessutom är julinriktade, för då kanske min kropp förstår att tiden är inne. Sedan har vi en årlig julmarknad till helgen som brukar vara så mysig som jag måste gå på. Där kommer inspirationen av sig själv.
Jag tror att den här julen kommer att bli väldigt sansad för vår del. Varken maken eller jag har någon energi att skapa några stora visioner efter den här sommaren och hösten, men det känns helt ok. Det blir jul ändå, hur man än väljer att fira den. Jag känner mer för att ligga i soffan och se på julfilmer, äta en god lussibulle och dricka julmust. Gå på promenader och tanka energi. Meditera. Och inredningsmässigt kommer jag att lägga krutet på blommor i olika grupper och på granen. En maffig rackare i disneymodell (om den får plats). Det blir min jul.
Hur blir er jul i år?

Tack fina vänner för att ni tittar i här på min bildlösa blogg. Jag ska försöka bättra mig.

Kram
Jenny1 kommentar:

  1. Låter härligt med julinspirerade fotouppdrag! Då blir du säkert inspirerad! :) Va kul att du ska på marknaden! Det blir säkert jättemysigt! Det var så fint med snön som låg på marken igår, verkligen julstämning bland de gamla röda husen men nu är det verkligen deprimerande med regn och med mörkret. Hoppas på frost åtminstone!..man får nöja sig med det lilla! :) Tycker mina jular ser ut som du beskriver, lite pynt, äta gott, se på julfilmer, promenera och ta det lugnt! Det räcker gott! Kram

    SvaraRadera