fredag 4 oktober 2013

Fin helg!

Ett bildbevis på att det hänt något här hemma.

Härliga fredag! Jag vet inte riktigt var den här veckan tog vägen, den gick verkligen fort. Vad skönt det är när solen skiner och hösten visar sig från sin allra vackraste sida. Jag älskar det! I helgen ska jag försöka göra något åt vår entré, skaffa lite mossa så att lagren är fyllda inför att vintern gör intågande :) Det är ju faktiskt inte ens tolv veckor till jul! Och vet ni, då vänder det igen :)

Just nu lyssnar jag på en inspirerande bok som heter "Den magiska gnistan" av Kajsa Ingemarsson. Jag måste lyssna lite i omgångar för att få till mig allt klokt som hon berättar om. I den boken säger hon de här kloka orden som får avsluta mitt fredagsinlägg:

"Allt som är stort har en gång varit mycket, mycket litet".

Värt att tänka på om du har en idé som du vill förverkliga.

Ha en fin helg!

Kram
Jenny

8 kommentarer:

 1. Låter som en spännande bok, tänkvärd!!

  Så fin bild från ert vackra rum, lilla bordet och byrån där bakom, alla detaljer och helheten är så underbar! Ser så fridfullt ut. Jag får så mycket inspiration. Härligt!!
  Ha en fin helg! Kraaaam Paula

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Roligt att du får inspiration :) Ha en fin helg du med! Kram Jenny

   Radera
 2. Jättevackert o fridfullt o det andas absolut 1700-tal!!

  Som vanligt har du en enorm känsla för att få hemmet att se så harmoniskt ut. Jag är nyfiken på det fina golvet, vad är det för typ av färg o vilka färgnummer? Håller färgen bra?

  När jag ändå kommenterar så vill jag även passa på att säga att jag verkligen gillar dina "djupinlägg" o funderingar över livet. Känner igen mig i dig. =)

  Tack vare dig har jag även fått intresset för feng shui o tycker att det är jätteintressant. För en samlare som mig som har svårt att göra mig av med grejor så får fröet att rensa gro o jag försöker göra små grejor i alla fall. Men hoppsan vad fort det stökar till sig hemma hos mig... har du några tips för att det inte ska bli så stökigt hela tiden?

  Önskar dig en superhärlig helg o ser fram emot fler bilder på ditt vackra hem efter omflyttningen av bohaget! Inspirerar!

  Varma kraaamar Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Veronica!
   Tusen tack för din kommentar om vårt hem och det jag har gjort samt att du fått ett intresse för Feng shui. Det är verkligen ett bra verktyg om man vill skapa lite mer harmoni hemma. Vad det gäller att det stökar till sig, så gör livet det, men det gäller nog att ha lagom med prylar, helst bara såna man gillar, och ha en riktigt bra förvaring till dem man har så att det går att hålla ordning. Rensa och förvaring är mina bästa tips. Ju mer man rensar, desto lättare blir det också och det kommer säkert följa med på insidan av dig också. Samlar man saker så brukar man samla på insidan också. Allt hänger ihop.
   Angående golvet så är det målat i färgen S0500-N och rutorna i 0601-Y21R. Svaga toner som inte gör så starkt intryck när man tittar på det men som ger känslan som man vill ha. Tycker jag :)
   Ha en underbar söndag!! Kram Jenny

   Radera
  2. Tack snälla Jenny för ditt svar!! =)

   Jo det där med att samla på sig.. Jag älskar loppisar och det brukar ju följa med fina saker hem också men det behövs nog en rejäl utrensning. Det där med att man samlar på insidan som du skrev kan nog tyvärr också stämma då jag är väldigt mån om hur andra mår o stressar omkring som en tok för att försöka hjälpa andra människor i min närhet o se till att de har det bra. Själv kommer man lite i sista hand o då brukar orken tryta många gånger. Min älskade pappa brukar ofta säga till mig: "Veronica, du kan inte bära hela världen på dina axlar!!" Hmm jamen man vill ju hjälpa andra...

   Något som jag verkligen kan rekommendera är att yoga, det gör otroligt gott i både själ o kropp!! Att verkligen andas på riktigt och komma ned i varv är underbart!! =)

   Kramsing Veronica

   Radera
 3. Hej! Läste din blogg för flera år sedan men sedan slutade du att skriva... satt ikväll framför datorn när det bara kom i mina tankar, Jennys hem och harmoni. Så jag googlade och fann att du åter bloggar, vilken lycka! Har mycket att läsa ikapp. Kram Ann-Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad roligt att du hittade mig igen! :) Gnistan har väl varierat under åren men jag har aldrig lyckats sluta helt. Det är helt enkelt för roligt! Hoppas vi ses igen. Kram Jenny

   Radera
 4. Vilket härligt rum! Ljust och luftigt, och vad snyggt med rutigt golv! Visst är det härligt med höst, jag brukar också lagra lite mossa. Bra att ha!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera