torsdag 5 december 2013

Från en dag till en annan

 Det blev lite rött i år ändå.

Finingar. Allihopa. TACK för allt snällt ni ger mig här. Jag ville bara säga det.

Igår var en riktigt intensiv dag. En riktigt bra dag! Jag hade ett leende på läpparna hela dagen. Fotouppdraget verkar ha löst sig :) Ni får veta mer när jag vet 100 att det är spikat. Håll tummarna!

En klok vän som jag har sa en gång till mig att man inte vet hur dagen är imorgon. Allt kan ändra sig på en dag. Jag hade en ganska tuff höst förra året och sannolikheten för att jag skulle må bättre dagen efter kändes ganska långt borta. Men det hon sa fastnade verkligen och jag inser att det verkligen är så. Det som kan verka som ett ganska stort problem idag kan vara helt borta imorgon om vi bara låter universum ha sin gång och låter det vara. För vi har hjälp på vägen och det finns en plan. Det är jag helt säker på. Ofta får vi höra att folk hamnat i sina yrkesval genom bananskal och genom slumpen, men frågar ni mig så tror jag absolut inte att det är så. Ibland vet vi bara inte vad som är vår bästa väg, och då hjälper universum till.
Sedan jag valde att försöka inrikta mig kreativt så har jag letat på ungefär samma ställen. Jag såg helt enkelt en väg att följa och följde den. Men det gick väldigt trögt och jag förstod inte varför.
I sensomras fick jag en uppenbarelse i en meditation, där jag plötsligt såg vad jag skulle göra. Jag trodde faktiskt inte sånt var möjligt när jag hade letat så länge, men så blev det. Från en dag till en annan. Plötsligt såg jag en röd tråd i vad jag gjort tidigare och även om jag inte riktigt förstod hur jag skulle kunna nå till den där "visionen" så tänkte jag att jag skulle följa det som till en början mest kändes som ett galet infall, och låta tiden ha sin gång.
På den vägen är det! Jag har ingen aning om vad det kommer leda till. Hur framtiden ser ut. Men jag följer med, försöker säga ja (så mycket jag vågar) och ser var jag hamnar. Jag tänker att om universum ger mig utmaningar, så är det till det bästa för mig. Jag behöver lära mig och utvecklas. Och det är vad jag vill också. 

Vi ska inte underskatta att allt kan hända. Bara så där. Helt plötsligt slår livet till och ändrar våra förutsättningar. Och då är det precis som det ska vara. Från en dag till en annan.

Ha en fin torsdag!
KRAM
Jenny

8 kommentarer:

 1. Så häftigt! jag är urkass på att meditera! Antigen så kommer så mycket andra tankar och tar över eller så blir jag rastlös. Däremot är jag bra på att slöa och slappa och hoppas jag får till mig det jag ska ha ändå! :)
  Ja man ska inte försöka så himla mycket..går det inte får man styra kosan åt annat håll eller vänta in bättre tider kanske! :) Eller bara göra det man vill och plötsligt händer det nåt!..för ibland går det inte att vänta..ibland måste man påbörja nåt och då börjar det rulla på och hända fler saker har jag märkt! :) Jag tycker det är skithäftigt med saker som händer som man inte väntat sig. När man ser tillbaka på ett år och ser vad som hänt så hade man ju ingen aning om det innan så alltså kan det hända mer saker som man inte har en aning om! :)
  Lycka till! kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meditera är en övningssak och är egentligen ingenting man kan bli bra på tror jag. Man bara är och fokuserar. Vill man mycket så försöker man nog väldigt mycket och då kan det låsa sig eftersom man vill styra och livet inte får ha sin gång. Allt ska ju ske i rätt ordning och rätt ordning för oss kanske inte är rätt ordning för universum. Har man lite tillit så ordnar det sig på vägen. Men visst måste man agera. Följer man magen så agerar man oftast i linje med universum. Tack snälla! :) KRAM Jenny

   Radera
  2. Har i alla fall börjat ha tillit och känna mer efter magkänslan! Alltid nåt! Ganska häftigt att saker händer som de gör! ...ibland när nåt inte blir som jag tänkt så ler jag bara och tänker att...det var inte meningen...och sen händer nåt annat bra som jag inte förväntat mig! :) Det är ganska skönt! kram

   Radera
 2. Fin bild med det röda !
  Jag håller tummarna för dig !
  OCH jag är så glad för dina ord i dagens inlägg. De är precis det jag behöver höra idag. Jag känner att jag får hjälp, men vet inte hur jag ska agera.

  Jättekram
  Anci

  Du är en av mina favoritbloggare !

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK för det Anci! :) Goa du! *Stor KRAM*
   Jag tror att vi vet innerst inne, men vi lyssnar inte. Luta dig tillbaka, fråga dig själv vad som är bäst för dig och får du inget svar får du vänta. Det kommer, jag lovar. Kram Jenny

   Radera
  2. Och jag glömde skriva - det är känslan som du får som är svaret. Kram Jenny

   Radera
 3. Härligt! Låter fint och spännande! Känner ibland att det är svårt att vänta...men ibland blir det ju helt anourlunda än vad man tänkt och säkert bättre- så som universum tänkt! :) PiaFia

  SvaraRadera
 4. Glömde säga att bilden är superfin! Jag köpte mig en sån lampa som du har där i taket men har inte fått upp den än! gillar den jättemycket och köpte den ifjol bara för att jag var tvungen att ha den. Rätt som det är så hittar den sin plats! :)
  kram

  SvaraRadera