fredag 13 december 2013

Lugnet efter

 Gumman älskar vår kakelugn.

Igår hade vi en väldigt märklig energi på dagen. Den gjorde verkligen skäl för namnet lugnet före stormen. Det var en stillhet i luften som kändes av väldigt väl. Obehagligt stilla var det. Igår kväll drog stormen Ivar förbi och nu är stillheten tillbaka igen, men i en skönare form. Borta är snön, våra adventsgranar och allt annat löst som eventuellt fanns på vår tomt. Imorse fanns bara belysningen till granarna kvar, utsträckt som ett rep på backen. Vi är verkligen små när det kommer till naturkrafter.
Tack och lov verkar allt annat vara som det ska. Till och med fågelbordet står intakt ;)

Idag är det fredag den trettonde också. Det brukar vara en bra dag för mig. En turdag. Vi får väl se. Helgen är i alla fall nära. Det känns otroligt skönt!

Ha en underbar helg, njut och må gott!

Kram
Jenny


4 kommentarer:

 1. Ja fy vad liten man är när det kommer till naturens krafter! Här blåste det rejält också, men nog inte i närheten av era sekundmeter. Önskar en fin lucia!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Det kändes verkligen att det var något i luften igår. Våra katter brukar alltid ligga på bestämda platser, de har vissa ställen som de alltid ligger på. Och igår låg båda på helt andra ställen. Kanske inte låter så konstigt men jag reagerade på en gång. Vi hade lussefirande i kyrkan och fika efteråt i församlingshemmet, sen när vi skulle hem hade det blåst upp ordentligt. Jag och yngste sonen satte oss att titta på Ernst som jag spelat in men tjoff! så gick strömmen. Vi tände i vedspisen i köket och fixade på så vis ett par koppar te, sen tände vi massa ljus och gick och la oss och läste. Tidig kväller blev det och strömmen kom tillbaks under natten. Idag funkar inte telefonerna, men det känns som en bagatell.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Ja det var läskigt med stormen! Skönt att det gick bra ändå! Vi hade plockat in många saker och körde in bilen i garaget ifall det skulle flyga omkring en massa saker. Mysig bild! Ha en fin helg! :-) kram

  SvaraRadera
 4. Vi har visst klarat oss bättre med stormarna. Men det kommer kanske ?
  Har ni snö?
  Hoppas att du får en fin 3:e advent !

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera