tisdag 31 december 2013

Nyårssummering


I natt fick jag ett blogginlägg till mig. Min kreativa kanal var vidöppen och orden flöt. För att kunna få sova någonting alls så stängde jag ner den. Idag är blogginlägget som bortblåst. Man ska skriva ner sånt där när det kommer.
Jag tror att det handlade om att summera det här året. Och egentligen är det ganska svårt för mig. För det har varit ett utmanande år, på många sätt. Livet vinkar vart vi ska gå och om vi inte lyssnar så tar det över och hjälper till för att vi ska förstå och lyssna bättre. Det är vårt val. 10-0 till livet.
Om någon hade berättat för mig, ifjol vid nyår, hur utmanande det skulle bli så hade jag nog inte orkat. Det är ju just det som är det fina med livet. Vi vet inte vad som ska hända. Och livet ser till att vi får vända en sten i taget, ta timme för timme och dag för dag, vilket till slut gör att vi orkar betydligt mer än vad vi tror. Och i slutändan blir det något bra. Vi blir klokare (förhoppningsvis!) och nya vägar visar sig.
Jag har börjat skriva på en lista med små mål som jag har för mig själv inför det kommande år. Planer är det inte så stor mening att ha, då livet brukar ändra på dem så snart jag sätter dem. Men mål, det funkar. Jag gjorde likadant ifjol, och den listan har jag haft i vår hall hela året. Jag minns inte vad jag skrev i det brevet men jag ska läsa det i min nyårsceremoni och se hur mina tankar gick då.
Jag skulle inte vilja göra om den här resan som jag gjort men jag är väldigt glad och tacksam för vad jag har fått av den och den har förändrat mitt liv för gott.
Några av mina punkter nästa år blir de här:

"Var öppen, släpp taget och acceptera sådant som du inte kan förändra, lyssna till ditt hjärta och säg ja när något dyker upp. Allt är som det ska, det ordnar sig på vägen."

Så får det bli. Och livet ler över den insikten.

Ha ett fantastiskt GOTT NYTT ÅR! Fina bloggvänner, tack för det här året.

Bamsekram
Jenny
18 kommentarer:

 1. Hej Jenny! Det är alltid lika givande att titta in och läsa dina rader. Det märks att du skriver från hjärtat! På din blogg finner man djup och mening! Jag önskar dig allt gott! GOTT NYTT ÅR!
  Varma hälsningar; Gunilla
  http://nillashalsaharmoni.wordpress.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla! Tusen tack för dina fina ord om min blogg. Det värmer i hjärtat att du upplever den så. Stor nyårskram Jenny

   Radera
 2. Tack för fina ord och inspiration under året! Önskar dig ett riktigt gott 2014!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Jeg har hatt stor glede av dine vakre bilder dette året, gleder meg til å følge deg videre i 2014.
  Ser frem til å følge deg videre i 2014!

  ⋰⋱★Godt Nytt År★⋰⋱

  Klem
  Jorunn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jorunn! God fortsättning och ett fantastiskt gott nytt år! Kram Jenny

   Radera
 4. Kära Jenny!

  Året 2012 var både ett bra år och ett alldeles fruktansvärt hemskt år för mig och min man, som vi också inte hade nån aning om nyårsafton 2011. Hade jag vetat vad som hade väntat oss så hade jag velat rymma från mitt eget liv, om det nu hade gått. 2013 har varit som ett mellanår där lagomgrejer har hänt. Lagomgrejer som mest har varit bra och inte fullt så utmanande. Nu önskar jag mig ett riktigt bra år med alla våra önskningar som slår in.
  Du får gärna berätta om böcker du läser om andlighet, lite boktips. Jag mediterar också, tidigare har det varit mycket guidade meditationer, men nu guidar jag mig själv.

  Gott nytt år till dig!

  Kramar Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt att 2013 blev ett bättre år och jag hoppas för er skull att ni får ett fantastiskt år 2014! Jag har inte läst så mycket böcker om andlighet eftersom jag inte riktigt haft den tiden, men några är den magiska gnistan, som jag gillade mycket, och jag håller även på med en av eckard tolle. Den tar tid för det är så fantastiskt mycket som måste landa. Kram Jenny

   Radera
 5. Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Önskar dig det bästa 2014 man kan önska sig!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Här hittar jag de klokaste orden och de är också så vackert skrivna. För att inte tala om dina bilder och ditt vackra hem :)
  Här trivs jag !!

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 8. Kloka ord. Så fin och trevlig blogg. Kramar

  SvaraRadera
 9. Jag blir så glad att läsa din blogg, du är verkligen en fin människa. Öppen, ärlig trevlig, och superduktig på bilder och nya inlägg!!!! Stor kram till dig Jenny.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag blir varm i hjärtat. Tack! Kram Jenny

   Radera