fredag 2 maj 2014

Kärlek och fönster

 En tavelvägg på vår övervåning.

Helg igen och det kan verkligen behövas. För jag har en tvättmaskin i mitt huvud. Det känns som om den står på 90 grader och har hakat upp sig. Rent lär det bli ;)

I helgen ska jag försöka fixa i ordning lite på övervåningen igen (mitt ständiga projekt) och om jag har tur börjar maken putsa fönstren. Fönster är väldigt viktigt inom Feng shui. Och för mig. Jag är en fönsternörd. Mitt hjärta kan totalt smälta när jag ser ett par riktigt gamla fönster. De var så otroligt duktiga på sånt förr. Att hitta rätt känsla. Rätt proportion. Och på det viset fick de alldeles lagom energi i huset. Det tänks alldeles för lite på sånt idag. Antingen är fönstren galet stora och chi formligen stormar in (eller ut) eller så sätter man för små fönster så att huset varken får tillräckligt med ljus eller energi in.

Nåja. Vi kan bli bättre. Lära oss av historien. Åtminstone hoppas jag det.

Ha en riktigt fin helg vänner!

Kram
Jenny

2 kommentarer:

 1. Bra liknelse med tvättmaskinen :)
  Rena fönster är VÅR och jag förstår att det har betydelse i Feng Shui.
  Och dina tavlor är såååå fina !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt! Panoramafönster i all ära, men med grannen tjugo meter ifrån är det ingen höjdare. Dock älskar jag när mycket ljus kommer in. Min älskling är inte lika nöjd. Mycket pga att ljuset stör TV:n (!?) och för att ljuset bleker möblerna. Persiennerna är för det mesta nerdragna, men oftast uppvridna (åtminstone). När jag kommer hem från tex jobbet och det är strålande solsken ute och jag möts av nerdraget, då blir jag ledsen i själen har jag märkt...Jag borde vistas utomhus mer än vad jag gör! Kanske därför jag längtar efter ett eget hus med liten omringande tomt, så att jag kan gå ut utan tvång och utan att behöva ta mig någonstans. Vi har ju balkongen, men det är tyvärr inte riktigt samma sak! Tacksam att jag har den dock!
  Ha en riktigt trevlig lördagkväll och Lycka Till med övervåningen!:-)
  Varma kramar, Tove

  SvaraRadera