fredag 4 april 2014

ÖdetDe allra största insikterna och lösningarna kommer alltid till mig överraskande. Från ingenstans kan det kännas som. Som en blixt från en klar himmel.
Jag har gått och funderat på en lösning som vi har behövt i cirka ett halvår men den har inte velat visa sig. Det har känts omöjligt, nästan hopplöst, att hitta den där lösningen. Så i vintras gav jag mer eller mindre upp och tänkte att det nog inte kunde vara rätt väg. Men för några veckor sedan kom tankarna tillbaka och som det är med frön som verkligen har grund, så släpper de inte taget om en.
Om man använder tankar för mycket så låser man sig lätt. Man kanske har önskningar hur saker och ting ska bli, vad man vill ha eller vad man vill göra, och om lösningen inte är exakt som man tänkt sig, kan man lätt missa den rätta vägen. Det har jag erfarit många gånger. Vägen har blivit extra lång för mig på grund av ett sånt beteende. Men när man vågar släppa kontrollen och taget lite, så kan de mest fantastiska lösningarna bara dyka upp, som till och med kan vara bättre än det man först tänkte sig.

En sådan lösning dök helt plötsligt upp för mig idag. Bara sådär. Den kräver en massa mod, tajming, och en jäkla bonntur, men är det meningen så kan det faktiskt finnas en lösning på det jag funderat så länge på. Och det skulle kunna bli så bra. Tricket är att våga släppa taget lite. Inse att det finns guidning som vi inte styr över. Saker sker när det är meningen. Det kanske inte ens har med tur att göra. Utan med ödet.

Ha en fin helg vänner.

Kram
Jenny

12 kommentarer:

 1. JAAA! Helt rätt! Kör bara vad det nu än är! :) Jag har bestämt mig för att tacka ja till allt jag blir erbjuden och det kommer en del erbjudanden jag aldrig hade trott skulle komma till mig...så det är bara att smida medan järnet är varmt!...och visst är det pirrigt men...det löser sig! :) Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, livet är nog till för att säga ja, inte nej! Om vi inte vore redo för de utmaningar vi får, så skulle vi inte få dem tror jag. Sedan behöver vi "bara" komma till bukt med våra tankar och rädslor. Kram Jenny

   Radera
 2. Ja så är det med vägen....det som sker det sker. Lycka till med det som kommit till dig.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag vet att du har helt rätt. Men det är ju så svårt att våga släppa taget. Och att kunna sluta längta ett tag. Jag vet att jag håller för hårt...
  Men dina ord är till hjälp.

  Jättekul att du har fått det till dig :) Lycka till !!

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet. Det är nog därför jag får till mig att skriva om det också. Man får öva, öva, öva. Vad vore livet utan lärdomar och övningar? Stor KRAM Jenny

   Radera
 4. Hoppas att de blir bra! Hur som helst önskar jag dej en riktigt trevlig söndag! Kram Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller tummarna :) Hoppas din helg var fin också :) Kram Jenny

   Radera
 5. Härligt att höra, är precis i samma sits och har gett upp och tänkt att det där vet jag inte hur jag ska lösa, och vips så kommer det lösningar och hjälp från olika håll m.m . Är det meningen så kommer det till en när det är dax. ;) Måste säga att det är så upplyftande och trevligt, roligt och , ja på alla sätt och vis mysigt att läsa din blogg.!!!! Tack för allt fint du skriver. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, det värmer i hjärtat att höra. Kram Jenny

   Radera
 6. Visst är det så! Ödet eller något annat styr oss nog mer än vad vi tror, och hjälper oss på vägen. Hoppas du hittar en lösning nu! Underbar bild du visar!
  Kram Anna

  SvaraRadera